Avatar uživatele
Dan007

Je možné létat s dronem nad okresní silnicí a natáčet svoji jízdu autem?

Jedu na dovolenou autem a koupil jsem si dron Phantom. Není protizákonné létat s ním vysoko nad jednou okresní silnicí, kde aut moc nejezdí?

Zajímavá 0 před 2476 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Létání s bezpilotními letouny má v ČR mnohá omezení, není tedy nožné tak jednoduše odpovědět. Je dobré si nejprve nastudovat Doplněk X pro pravidla létání ve vzdušném prostoru.

https://www.go­ogle.cz/url?sa=t&sou­rce=web&rct=j&ur­l=https://lis­.rlp.cz/predpi­sy/predpisy/do­kumenty/L/L-2/data/effecti­ve/doplX.pdf&ved=0a­hUKEwjkxYzlm5XVA­hUOLVAKHZlbCvIQ­FggbMAA&usg=AF­QjCNF5qZ8RfIryp­jJUvsV76V707XOZ­LA

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Nebezpečné, ne-li protizákonné, bude při řízení ovládat drona ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Nevím jestli i ten tvůj, ale některé drony umí automaticky sledovat a natáčet označený objekt. Není třeba je přitom řídit, jen když chcete natáčení skončit tak se dron sám vrátí a přistane tam, kde je jeho ovladač.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Muffz

Není to jen tak, je potřeba povolení. Například i když se natáčí Autosalon, tak nejen že musí mít povolení na uzavření silnice, ale musí mít i povolení natáčet přes drony, jelikož snímají celé okolí. Nehledě na to nemáš právo natáčet cizí pozemek, dům atp.

Obecně vzato je legální s dronem jen létat na svém pozemku a natáčet jen své věci a osoby, od kterých máš souhlas.

Známý proletěl s dronem nad vesnicí, protože chtěl udělat nějaké informativní video, a hned na něho byly podány stížnosti a řešilo se to celkem dlouho.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek