Avatar uživatele
Hakunamatata

Je možné přelstít vzorce chování získané v rodině?

Je nesporné, že jako dítě získáme nějaké vzorce chování, které přebíráme od rodičů. V dospělosti víme, že se tak nikdy chovat nechceme, ale o pár let později se přistihneme, že používáme stejné fráze a chováme se úplně stejně a nenávidíme se za to. Dvojnásob to platí o matkách s dcerami. Ač se snažíme sebevíc, dá jen těžko ovlivnit.
Je možné tento cyklus přerušit, aby další generace už nepřebíraly šílené zvyky, názory, chování a jiné špatné věci, se kterými nesouhlasíme, předávané z otců na syny a z matek na dcery?
Hraje nějakou roli, když se dítě dříve odstěhuje z domu, že je tedy pod vlivem těchto patogenů po kratší dobu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Deli, autacek před 3938 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ponovotny

opravdu chcete přelstívat sama sebe??? vaše otázka je jinak tak složitá, že se nedá jednoduše odpovědět. Samozřejmě vyslovujete určité pravdy, ale bez důkladné znalosti vás osobně, nemůže nikdo tušit o čem mluvíte. V principu je dobré připustit si, že každé chování má nějaké důvody a to, že byste se snažila sama sebe úmyslně přelstívat, by jistě ke zlepšení nevedlo. Navíc to co se vám nemusí líbit v chování vašich rodičů, nebo prarodičů, nemusí být nutně skutečně špatné a můžete si to jen špatně vysvětlovat. Pokud to na co se ptáte cítíte jako zásadnější problém, vyhledejte psychologa…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Přelstít asi ne, ale každý je může sám změnit. Pokud ovšem chce.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek