Avatar uživatele
Apolenka

Je možné při zjištění že mám zánět nechat to být bez léků a nebo hned na operaci? A je možné takovýto postup?

Měla jsem asi před 2 měsíci čokoládovou cystu,která praskla.Byla jsem 3 x na kontrole kdy mi Dr.pokaždé z krve zjistil,že mám markry v krvi,že to vypadá na zánět-hodnoty jsou mírně zvýšené. Určitě prý nic vážného.Nedal mi žádné léky,prý není třeba a žádné další vyšetření prý nic jiného nezjistí.Dal mi na výběr,buď za půl roku mám přijít na kontrolu a nebo prý laparoskopicky zrevidovat pánev.
Doplňuji:
Díky za názor.Jak jsem ale psala cysta praskla a vstřebala se a sono neukázalo jinou , tak mě přijde přehnané, že nabízí jen dvě možnosti, a to nechat to být nebo hned operaci,když neví kde zánět je. Očekávala bych spíš že udělá další vyšetření, aby se zjistilo kde zánět je, nebo nasazení léků. Jsem rozhodnutá změnit Dr, neboť takový přístup mě přijde na jednu stranu lajdácký (nechat to být a přijít až za půl roku na kontrolu) a na druhou pro ně ekonomicky výdělečný (operace), než aby se snažil nejdřív zjistit z dostupných vyšetření příčinu. Operovat se může kdykoliv a operaci bych viděla jako tu poslední možnost.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4757 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
arygnoc

záleží na velikosti cysty (nad cca 5 cm se doporučuje operace).

Rozhodně bych nepodceňoval laparoskopické vyšetření, lékař podle mne (laika, podotýkám) koná bez řádného vyšetření (kterým právě laparoskopie je) a nevím, jestli bych se s jeho ujištěním uspokojil.
Při pozitívním nálezu je lze při laparoskopii i cystu vyjmout.
Doplňuji:
Jak jsem již psal – laparoskopie je mikroivazivní zákrok sloužíci zemék diagnostice, ale i kmikrochirur­gickým zákrokům, pokud je lze touto metodou udělat.
Provádí sa v lokální anestezi, v nemocnici strávite 1–3 dny.
Ja osobně bych zvolil „ať se tam někdo podívá, sichr je sichr“.

Samozřejmě, konečné rozhodnutí ja Vás.

Upravil/a: arygnoc

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Apolenka

Jsem ráda za takový názor,dle něho soudím, že jste lékař nebo budoucí lékař.To že zastáváte názor jít na laparoskopii mě nutí se Vás zeptat.Dle uvedených zdr.potíží se může jednat o jiné onemocnění?A jaké? Samozřejmě vím,že laparoskopií by se zjistilo více a určila by se diagnóza.Ono totiž kdyby nebylo jednání Dr.,který nebyl schopen řádného vysvětlení o markrech v krvi,který jsem si sama musela zjišťovat na netu, a dalšího jednání, tak bych byla klidnější, nepsala zde a zřejmě laparoskopii podstoupila.Po jeho jednání mu již nedůvěřuji a laparoskopie určitě u něj ne. Neháži všechny do jednoho pytle, ale jestli laparoskopii,tak raději jinde. Nedůvěra je nedůvěra,smutné je,že jde o zdraví.

před 4755 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví