Předmět Autor Datum
co vím, jakýsi pohrobek tesly kdysi uvažoval, že by vyráběl settop boxy jako surfovací konzole. no n…
lední brtník 17.12.2007 13:03
lední brtník
Řekl bych to takhle: Je to, jako by jsi chtěl pomocí rozhlasového přijímače rozmlouvat s kolegou na…
Pytlík 17.12.2007 13:09
Pytlík
Najprv si trochu ujasni co myslis pojmom settopbox a ako si to co chces predstavujes. Chces surfovat…
MM.. 17.12.2007 13:21
MM..
už jsem chytřejší, díky :beer::beer::beer:
ajrik 17.12.2007 13:43
ajrik
Este mozno co sa tyka pripojenia k internetu vseobecne - vo vacsich mestach zvykne byt aj moznost pr… poslední
MM.. 17.12.2007 16:20
MM..

Najprv si trochu ujasni co myslis pojmom settopbox a ako si to co chces predstavujes. Chces surfovat settopboxom (bez PC), alebo pripojit PC na internet?

bez PC - existuju aj settopboxy s ktorymi sa da surfovat, su to ale specialne boxy robene na zakazku pre kablove spolocnosti a u nas sa pokial viem nepouzivaju/nevyskytuju, takze na to zabudni.

pripojenie domaceho PC na internet (ak este nemas) - pozri si www stranky (alebo zatelefonuj) spolocnosti od ktorej mas kablovu televiziu, ci je u teba mozne pripojenie cez kabelovu siet, a za kolko, dostanes modem a PC sa pripaja na modem. settopbox s tym nema nic spolocne.

Jinak ve vzduchu nade mnou net určitě je.

- tak to je perla. Tak sa chces pripajat cez WiFi? Ak cez WiFi tak si musis najprv ujasnit od koho (od akej spolocnosti) ten internet vo vzduchu je a urobit s nimi zmluvu o pristupe k internetu (a plati sa samozrejme mesacne ako u kazdeho ineho pripojenia), dostanes "modem", antenu apod, a znova, settopbox s tym nema nic spolocne.

Este mozno co sa tyka pripojenia k internetu vseobecne - vo vacsich mestach zvykne byt aj moznost pripojit sa cez LAN na nejakeho poskytovatela internetu (objednas a pridu ti urobit pripojku), a tento poskytovatel internetu moze poskytovat aj nejake televizne kanaly (cez tu pocitacovu siet, t.j. cez LAN). Na pozeranie TV sa da potom pouzit urcity specialny "settopbox", alebo PC, a s PC sa cez to mozes samozrejme pripajat aj do internetu.

Dalsie moznosti su pripajat sa cez spolocnosti ktore prevadzkuju mobilne siete (pre mobilne telefony), maju nejake baliky na pripojenie, atd, moznosti pripojenia do internetu je mnoho, zavisi v akej si lokalite ze ake moznostzi mas, aka rychlost pripojenia, a za kolko (a ci je to flatrate - neobmedzene data alebo ci sa za data plati osobitne za kazdy preneseny MB apod).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru