Avatar uživatele
anonym

Je možné se nějak zbavit koloidních jizev?

Je možné se nějak zbavit koloidních jizev když jsem již vyzkoušela mnoho zákroků a mastiček?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5131 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Něco jsem našla, nevím, zda jste již vyzkoušela.
Silikon
Nejčastěji užívané jsou plátky ze silikonového gelu. Vyrábí se ze silikonového eleastomeru pro lékařské použití. Silikonový plátek je měkký, mírně přilnavý, polyesterovou síťkou zpevněný výrobek, který byl vyvinut pro léčbu hypertrofických a koloidních jizev, ale i pro rehabilitaci popálenin a jiných poranění kůže. Mírní bolestivost, snižuje na minimum tvorbu vystouplých jizev, změkčuje stažené svaly a zlepšuje rozsah pohybů.
Plátky gelu lze řezat podle tvaru jizvy, poté přiložit na kůži a upevnit nejlépe náplastí: přikládají se nejprve na několik hodin denně, postupně až na 24 hodin. Plátky omýváme nedráždivým mýdlem, opláchneme vodou a vysušíme. Poté je znovu aplikujeme na očištěnou jizvu. Plátek je třeba nahradit asi po 4 až 6 týdnech celodenního užívání. Doba léčby je až jeden rok, záleží samozřejmě na velikosti a typu jizvy.

Silikonový gel se nanáší na jizvu v tenké vrstvě 2× denně a vytváří na ní tenounkou druhou kůži. Obzvlášť dobře se hodí k ošetřování jizev na obličeji. Lze přes něj dokonce nanášet make-up.

Závěr: Silikon patří k těm produktům na ošetřování jizev, jejichž účinnost je dobře prozkoumaná. O polovinu snižuje riziko rozšiřování, staré jizvy zmenšuje, změkčuje a také odbarvuje.

Zdroj: http://webcache­.googleusercon­tent.com/sear­ch?q=cache:QzWZXMEm­GNEJ:www.prokras­netelo.cz/clan­ky/pryc-s-jizvami/+kolo­idn%C3%ADch+ji­zev%3F&cd=5&hl=cs&ct=cln­k&gl=cz

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Michal

Jdou vybrousit .Je to zákrok,který se platí,záleží na Vás a plastickém chirugovi jak dalece jizva škodí atd.

Zdroj: život

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
martina1

Nejlepší je se obrátit na plastickou chirurgii.Pokud jizvy vadí běžnému životu,způsobují bolest,tak jsou většinou hrazeny pojišťovnami.Jinak odstranění není drahé.Velice je důležitá péče o ránu,aby se jizva vůbec neobjevila.po vyndání stehů provádět tlakové masáže,sprchování a promašťování-nejlépe nesoleným sádlem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek