Avatar uživatele
celie

Je možné se stat alkoholikem,když si dáte každý den pivo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? suaeda, Braník před 3977 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

podle toho kolik :{)>
jestli jedno, tak určitě ne – to už bych jím musel bejt :{D>
je to ale o vůli. Jedinec se slabou vůlí se jím takhle stát klidně může…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Klidně můžete. Pokud si nedokážete to jedno pivo třeba na týden odepřít tak jím již jste.
Doplňuji:
Definicí je alkoholika je několik.

http://www.al­koholik.cz/za­vislost/psychi­ka_a_telo/alko­holik_alkoholis­mus_definice_vys­vetleni_pojmu­.html

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
NemamSlov

alkoholizmus je stav ktory si clovek sam neuvedomi, teda uvedomi ale az casom samozrejme ked si das jedno pivo za den tak alkoholik nie si dokonca sa odporuca aby si si to jedno pivo dala, lebo obsahuje vitamin B a pomaha precistit oblicky(ledviny), alkoholik je clovek v tedy ked vacsinu svojich prijmou prepije, presedi cely den pred alkoholom a v kuse je naliaty.....ja osobne som pijaval pocas skoly jedno aj dve piva denne, no ako som nastupil do prace tak to tak uz nie je a nepocitujem ze by mi to nejak chybalo :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Slovo „pivo“ může znamenat pouze jedno denně, nebo také to první pivo. Zaleží jak je to myšleno. V prvním případě to většinou nevadí. Sám si dám denně jedno, někdy i dvě, jak tomu já říkám na pročištění karburátoru. Co si budem povídat jde o dopnění tekutin, minerálních látek a vitamínu v těle. Zkrátka důvod se najde, když už nic jiného tak jde o pokec s kámoši. Pokud se ale jedná o druhý případ „první pivo“ tak většinou u něj nezůstane a časem se přidává i zazdívací materiál v podobě štamprdlat tak potom může nastat velký průšvih.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Alkoholik v pravém slova smyslu je člověk, který pije tolik alkoholu, že škodí sobě, rodině a společnosti. Alkohol mu brání v tom, aby se mohl věnovat rodině, práci a jiným aktivitám. Jedním pivem to může začít, ale organismus si žádá stále o něco větší dávky. Je důležité ohlídat si, abychom dávku alkoholu nezvyšovali.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
seidinka

Raději nepokoušej osud. Bude se to stupňovat a skončí to v léčebně nebo v nemocnici. Mám s tím zkušenosti, ale už to nechci znova zažít. Jde to i bez alkoholu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
belegiii

Můžete se stát kuřákem, když každý den vykouříte jednu cigaretu?

Obecně řečeno – můžete.
Závislostí na OPL se nejlépe zabývá server http://www.em­cdda.europa.e­u/

Doporučuji například:

Jednoduše řečeno – šedesát let tmářského přístupu k protidrogové politice nás dovedl do bodu, kdy je léčebné konopí vydáváno za „startovací“ drogu, ale velká většina populace není schopná připustit, že cigarety nebo alkohol jsou stejné drogy jako heroin nebo kokain.

Tento přístup v USA vedl v 60. letech k „válce proti drogám“, která měla celkem 3 výsledky:

  1. Vznik největšího černého trhu s drogami na světě (narkomafie)
  2. O téměř 60 let se posunul okamžik, kdy vědci potvrdili léčebné účinky OPL (příklad na léčebném konopí: zelený zákal, Alzheimerova choroba, nechutenství po ozařování atd.)
  3. stigmatizaci a „odvrhování“ lidí zneužívající nelegální OPL ⇒ jehož důsledky jsou například mnohonásobně vyšší výdaje státní správy a nebo hloupá kriminalizace lidí, kteří si pomocí těchto látek léčí různé jiné choroby (konopné masti atd.)

V důsledku toho potom logicky vznikají nesmyslné názory typu „určitě ne – to už bych jím musel bejt“ ⇒ co by vám odpověděl uživatel kokainu? To stejné, přátelé ;) Ale jak jsem napsal, já se po xy letech „normalizování“ názorů nedivím ničemu.

Obecně řečeno:

  1. Otázka je irelevantní – je to jedno.
  2. Drogy nejsou špatné – špatní jsou pouze lidé, kteří k drogám neumějí přistupovat s respektem a neuvědomují si, co dělají.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ZawyCZ

Proč by ne? :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Braník

Ne v žádném případě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek