Avatar uživatele
bolak

Je možné si dodělat dálkově základní školu?

Třeba kdyby se nějakej cikán na starý kolena rozhod, že zvláštní mu nestačí, že chce mít vyšší vzdělání než ostatní členové rodiny, tak má nějakou možnost, jak si splnit svůj dávný sen?

PS: Tak já teda nevim, ale našptávač mi nabídnul k tomuhle tématu kategorii > Zvířata – Ostatní zvířařa, nezavání to trochu rasismem? :)

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Michal Kole před 4333 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Lucijej

Vyloženě dálkově ne, ale lze si domluvit individuální plán, když dotyčný dochází jednou za půl roku na přezkoušení, případně na konzultace, když nějakou látku nemůže pochopit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Pleteš několik věcí dohromady. Zvláštní škola je školou základní, takže by byl nesmysl dělat jeden druh základního vzdělání dvakrát. Dnešní systém základních škol je nastaven tak, že po absolvování předepsaných let, se počítá, jako ukončené základní vzdělání. I když nemá daný jedinec všechny ročníky a skončí třeba v 7 třídě.
Pokud by takovýto člověk stál o doplnění 8 a 9 třídy, tak myslím, že by to možné bylo, po dohodě s příslušnou základní školou.
Dnes se začíná vyskytovat jiný problém, a to podobný , jak třeba v USA. Že člověk který má ukončené základní vzdělání, neni například schopen přečíst běžný článek a ještě vědět co se tam píše. Obdobné to v některých případech je i se psaním. Má sice základní vzdělání, ale po několika letech od školy, je vlastně negramotný.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek