Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je možné zrychlit tisk z jehličky EPSON LX 300 pod WXP ?

Zdravím. Nemá prosím někdo nějakou fintu, jak zrychlit tisk jehl. tiskárny EPSON LX-300 pod WXP. Přes ovladač se toho moc nastavit nedá. Zkoušel jsem tam vnutit ovladač Generic / Text Only + nastavení znakové stránky - Slovanská - Latina 2 (852). Už jsem skoro jásal, jak to frčí. Ale nedotiskává se tam vše. Tak nevím.

Předmět Autor Datum
Jak se nedotiskává vše? V jakém programu tiskneš? Má tiskárna českou epromku?
host 20.11.2006 21:00
host
No pokud to jede přímo v XP tak to jede v bitmapovém režimu čili epromka by se neměla uplatňovat. Mo…
MM_tank 20.11.2006 23:28
MM_tank
Tak to samé by mne zajímalo u Epson LQ-570+. Nedávno jsem ji viděl v jednom autoservisu a tam jim to…
Kryštof 24.11.2006 11:29
Kryštof
jak píšou výše: v autoservisu pod dosem to jede v textovém režimu, čili málo dat. kdežto xp předpokl…
ledník brtník 24.11.2006 12:30
ledník brtník
Což to bych v podstatě mohl, ale přeci jen cena tisku na jehličce je úplně někde jinde. Určitě to ne…
Kryštof 24.11.2006 13:02
Kryštof
ano.. cena je jinde.. ale spocital sis opravdu naklady na tisk kdyz pouzivas treba repasovane tonery…
MKc 03.01.2007 08:47
MKc
Tak náklady jsem si skutečně nepočítal, traktorový papír dostávám zdarmo z jedné účtárny, kde sousta…
Kryštof 04.01.2007 06:16
Kryštof
Repasovaných naplní u laserů se bát nemusíš, tam problémy s reklamacemi jako u inkoustových tiskáren…
Jan Fiala 04.01.2007 06:24
Jan Fiala
Tak to je asi fakt, známý mi třeba poradil jasamedia.cz, tam se mi to zdá docela v pohodě, když se s…
Kryštof 04.01.2007 18:49
Kryštof
Defaultně se ta tiskárna nainstaluje s kvalitou tisku 360x360 dpi. (potom to po každém řádku "jezdí"…
StanB 24.11.2006 21:11
StanB
Tak těch 360 bodů na palec tam nastaveno skutečně mám, ale jak se dostanu na ten ovladač, tak to nev…
Kryštof 25.11.2006 17:11
Kryštof
Tak už jsem to našel. Nevím, jestli to bude mít nějaký podstatnější vliv, ale stejně všem zúčastněný…
Kryštof 25.11.2006 17:51
Kryštof
Udělal jsem změnu, co tu níže někdo popisuje, trochu to pomohlo, ale mírně se zhoršila kvalita tisku…
Kryštof 03.01.2007 08:41
Kryštof
tak pro změnu mám úplně jiný problém: MS Windows XP home SP2 (konečně legální), AMD Athlon Xp 1600-,…
Kryštof 11.03.2007 14:45
Kryštof
Já si to nějak nedokážu uvědomit ale podle mě nedávám plug and play ale dám jen to lpt 1 a vyberu ov…
MM_tank 12.03.2007 02:02
MM_tank
Díky za reakci, tak jsem to zkusil, ale výsledek stejný. Pak mne napadlo zkusit přidat jakoukoli jin…
Kryštof 12.03.2007 07:20
Kryštof
Mám stejný problém u HP DeskJet 690C. Postupuji stejně a na závěr instalace hláška, že nebyl naistal… poslední
Storm 16.04.2007 06:25
Storm

No pokud to jede přímo v XP tak to jede v bitmapovém režimu čili epromka by se neměla uplatňovat. Možná zkusit nastavit u možností tiskárny typ komunikace /jednosměrný, obousměrný/ v biosu typ portu /normal, ecp, epp/. Pokud to jede v dosovém programu běžícím pod windows mělo by to jet nejspíš napřímo /čemuž neodpovídá pomalá rychlost/ nebo to odchytávají XP.

Tak to samé by mne zajímalo u Epson LQ-570+. Nedávno jsem ji viděl v jednom autoservisu a tam jim to jelo jako blesk a já doma tisnu tabulku nekonečně dlouho. Nejen tabulku a to mi to v nastavení ukazuje tisk 4 stránky za minutu.

jak píšou výše: v autoservisu pod dosem to jede v textovém režimu, čili málo dat. kdežto xp předpokládají tisk v grafickém režimu, navíc to jezdí i 2x přes sebe = neskutečně pomalé.
trochu může pomoct ten ecp/epp režim v biosu, nejlepší bude když jehlovou tiskárnu od windows vyhodíš a doneseš si z bazaru laserovku.

Tak náklady jsem si skutečně nepočítal, traktorový papír dostávám zdarmo z jedné účtárny, kde soustavně kupují papír na dvě kopie a stačí jim jen jedna, tak mi to děvčata oddělují. Repasovaným náplním bych se samozřejmě nebránil, ale až po uplynutí záruční doby (i když i toto se dá asi v případě reklamace ošetřit starými krabičkami). Komfort tu jistě je, minimálně to nedělá takový kravál. Svažuji o nějaké multifunkci od Epsonu, ale to se podívám do jiných příspěvků, jen dnes jsem tu zahlédl asi tři témata.

Repasovaných naplní u laserů se bát nemusíš, tam problémy s reklamacemi jako u inkoustových tiskáren nejsou, aspoň jsem se s podobnými problémy nesetkal. Kromě repasovaných existují i "kompatibilní" média, kdy dostáváš nový toner za podstatně příjemnější ceny.

Tak to je asi fakt, známý mi třeba poradil jasamedia.cz, tam se mi to zdá docela v pohodě, když se s někým domluvím tak to s tím poštovným také nebude tak horké. Jinak se ty kompatibilní dají u nás určitě také koupit, a pak jsem ještě dostal nějaký leták do schránky, kde nabízejí plnění starých. Jinak se ještě mrknu na ty epsony, zdají se mi cenově přijatelné.

Defaultně se ta tiskárna nainstaluje s kvalitou tisku 360x360 dpi. (potom to po každém řádku "jezdí" asi čtyřikrát a ještě pomalu). V ovladačí je třeba nastavit rozlišení 180x180 ... potom je to už celkem snesitelné, ale DOSovému "draft" tisku se to rychlostí stále nevyrovná.
Jak uváděli již kolegové předemnou .... Win_NT systémy text na jehličkách netisknou jako znakovou sadu ale jako "obrázek".
Pokud už to máš nastavené jak uvádím, tak už s tím asi nic neuděláš a tento můj příspěvek považuj za bezpředmětný.

Udělal jsem změnu, co tu níže někdo popisuje, trochu to pomohlo, ale mírně se zhoršila kvalita tisku. Včera jsem potřeboval tisknout něco z PowerPointu a tam to jelo docela dobře, dneska jsem tisknul tabulky v Excelu a všimnul jsem si, že když jsem tu původní překopíroval na nový list a dal tisknout odsud, tak to také mělo jiné tempo, vůbec netuším čím by to mohlo být. Jedná se o klasickou tabulku datum, zboží, doklad, cena prodaného, cena koupeného, součet výsledku z předchozího řádku + příjem - výdej, na konci sumarizace sloupců. Některé dokumenty ve Wordu se chovají podobně, prostě jednou to jede, jednou ne.

tak pro změnu mám úplně jiný problém: MS Windows XP home SP2 (konečně legální), AMD Athlon Xp 1600-, 512 MB RAM, Nvidia ge force 440 with APG 8x. Po kompletní přeinstalaci PC, tj. včetně předchozího zformátování disků, jsem se pokusil tuto tiskárnu nainstalovat, ale nějak s tím nedokážu pohnout. Už jsem ledascos instaloval, ale tohle se mi ještě nestalo. Ovládací panely, přidat tiskárnu, místní tiskárna, automaticky poznat a nainstalovat tiskárnu typu plug and play, průvodce nic nenajde (tiskárna zapojena svítí), dále vybírám LPT1, na další stránce příslušný typ zařízení a pak nastavit výchozí tiskárnu a bez tisku zkušební stránky. Dle hlášky jsem průvodne úspěšně dokončil a když dám dokončit, tak asi po půlce instalace se objeví tato hláška: Ovladač tiskárny nebyl nainstalován. Není možné dokončit operaci. A jsem v háji. Můžete mi prosím někdo poradit (opravdu ji nechci ještě vyhodit) kde dělám jakou chybu a jak se jí vyvarovat? Moc děkuji

Díky za reakci, tak jsem to zkusil, ale výsledek stejný. Pak mne napadlo zkusit přidat jakoukoli jinou tiskárnu a bylo to stejné, začne probíhat instalace do C:\windows\system32\spool\drivers\....\14402912 - tohle číslo asi určuje danný ovladač - a je to stejné, nejde vlastně přidal tiskárnu žádnou, takže chby bude asi jinde. Ale co já lama s tím budu dělat, tak to vůbec netuším.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru