Avatar uživatele
Rokio

Je možné, že v budoucnu budou chodit zbožní lidé k psychiatrovi?

Až budou definitivně dokázáno, že posmrtný život, reinkarnace, Bůh či bohové atd. neexistují, tak nebude možné, že věřící všech náboženství alespoň ve vyspělých státech budou pokládány za blázny?

A nemohlo by se ještě stát, že by vznikla nová diagnóza pro ty, kteří přesto věří?

Zajímavá 0 před 2455 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Předpokládám, že máte na mysli menšinu lidí světa, zbožných zZápadní kultury, tedy křesťanství.
Zbožný člověk obvykle psychologa nepotřebuje (zastoupí ho farář, fatníci).
Psychiatra v případě potřeby navštěvuje a bude navštěvovat každý člověk, který potřebuje jeho péči, medikamenty a to bez ohledu na to zda je věřící nebo ateista. ;)
Zdá se, že Vás tato tématika (duševní choroby, Bůh) zajímá, podle kladených otázek (možná až příliš), pak jistě znáte i definici Boha podle kvantové fyziky
(… sjednocené pole energií…) ;).
Tím chci naznačit, že existenci či neexistenci Boha (božstva) za tak krátký časový úsek, jakým je 20 let v dějinách lidstva, těžko někdo vyvrátí či potvrdí.
Lidé jsou přizpůsobiví a fanatikům nic nevymluvíte, ani nevyvrátíte.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ne neni to možné. Pokud by někdo mohl toto věrohodně prokázat, tak by se věřící stali nevěřícími a nebyl by důvod je posílat k psychiatrovi.
Zbožní lidé chodí k psychiatrovi i dnes, pokud jsou nemocní

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kelt

Na jedné straně chceš vytvořit Boží stránky, na druhé straně předpokládáš, že věřící jsou duševně nemocní. Zjisti si , kolik osobností význačných politiků bylo silně věřících. A jak chceš dokázat, respektive nedokázat Boha a vše, co tady píšeš. Ty asi nevíš, co píšeš, ale jde ti o body.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Obraným prvkem náboženství před vědou je tzv „metafora“.

Označí tak jakoukoliv odhalenou lež. Že lidem lhali samozřejmě nesmí nikdy přiznat, takže lež označí za metaforu a nechají ji pomalu vyšumět. Věda samozřejmě metaforu nevyvrátí a věřícím je to fuk, ti podstatu toho co se za metaforou může všechno skrývat rozhodně zkoumat nebudou 🙂

Zcestnost náboženství tedy nikdy nebude prokázána, jak chcete prokázat zcestnost bezpočtu metafor ? 🙂 Takže jako mentální slabost / choroba to zřejmě nikdy klasifikováno nebude.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek