Avatar uživatele
JájsemRaibek

Je možné, že žádné UFO neexistuje?

Je možné, že jsme v budoucnosti přišli na to, jak cestovat časem? Je možné, že se vyslaná posádka vrátí zpět do minulosti, kde ukáží lidem, jak a co? Třeba pomoc při stavbě pyramid apod.
Co když žádné, dnes zmiňované UFO-mimozemšťané neexistují, ale jsme to my sami z budoucnosti?

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, pusinka50, gagaga, Kepler, BergySeltzer před 2518 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Marky Stark

Zajímavá filozofie, bohužel nevidím žádnou možnost, jak ji prokázat/vyvrátit. Přesto podle Drakoevy rovnice by nějací mimozemšťané existovat měli, třeba i ne tak daleko od nás. To jsou ale otázky, kterými se budeme zabývat až v budoucnosti, protože naše nynější technologie nejsou uzpůsobené na mezihvězdné lety…
Pro zajímavost: https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Drakeova_rov­nice

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

UFO existuje
Jestli existují mimozemšťané nevíme jistě, ale řekl bych že je pravděpdoobné že existují.
Jestli mimozemšťané navštěvují Zemi nevím a vedou se o tom polemiky (zpravidla kategorie vědecký bulvár)

UFO – neidentifikovaný létající objekt – cokoli co letec uvidí poblíž letadla a není schopen to zařadit – považuji za jisté že létající objekty, které nebyli spolehlivě identifikovány, pozorovány byli a byl o nich učiněn záznam jak vojenskými tak dopravními piloty.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Ano, vše z toho je teoreticky možné, ale doposud nic nepotvrzeno

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Nejen že je možnost neexistence UFO, dokonce je to pravděpodobné. Dosud žádný důkaz, jen kecy ctižádostivých novinářů a podobných šmejdů. Podle dosud známých zákonů fyziky je cesta zpět časem nemožná, tedy i my sami nemůžeme být z nějaké budoucnosti. Pokud by to možné bylo, narazíme na řadu neřešitelných časových paradoxů. Třeba na cestě zpět zabiju Einstena, nikoho nenapadne se bavit o času a relativitě a tak by nevznikla ani tato otázka. Čas jako fyzikální veličina dosud nebyl definován, snad jen jako řetězec příčin a následků. Nejlíp to snad vystihl blahé paměti Werich, když řekl, že čas si vymysleli lidé, aby věděli od kdy do kdy a co za to. 🙂
Ovšem návštěva cizích civilazací na naší Zemi je docela možná, jen jsme se tak nějak nepotkali…:-)

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Teorie, že by naši technicky vyspělejší předchůdci se k nám vraceli z budoucnosti a radili nám, jak stavět pyramidy či jak pokročit s výzkumy a technikou? Jako, že by kdysi byla země zničena, vyspělá civilizace by odletěla do jiné galaxie a vracela se sem, zatímco na zemi by znovu začala evoluce života od začátku? Mno, to mi moc nepřipadá.
Ale dovedla bych si představit, že za několik set let, tisíciletí, až výzkumy pokročí, lidé budou moci cestovat do vesmíru dál a dál a že by mohlo při překonání rychlosti světla dojít i na cestování v čase. Není to zas až taková fantasmagorie. Vždyť jaký lidstvo udělalo technický pokrok jen za života naší generace.

A co teorie některých vědců, že ve vesmíru neexistuje ani minulost, ani budoucnost. Pohybujeme se jen na jakési přímce časoprostorem. To my, lidé jsme zavedli jednotky času. Kdyby toho nebylo, pojmy jako minulost a budoucnost by pro nás neexistovaly.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Takto to zřejmě nebude možné. Současná hypotéza, založená na nejnovějších výpočtech a poznatcích říká, že pokud se to lidstvo někdy naučí, tak to půjde jenom do budoucnosti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Možný je fšecko 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

UFO je „neidentifiko­vatelný létající předmět“ – jakýkoliv. Zjednodušeně řečeno: Když hodíte šutr z letadla a v NASA nepoznají, že je to šutr, tak je to UFO. Chápete to? Takže (ne)existence UFO je značně relativní.

Co se týče mimozemských civilizací, tak tam je samozřejmě možné, že žádná neexistuje. Zatím nikdo její (jejich) existenci nijak neprokázal ani nevyvrátil. Je to jen záležitost toho, čemu kdo z nás věří, ale vědecky prokázaná nebyla.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
BergySeltzer

Raibek: přesně o téhle teorii jsem nedávno přemýšlel taky, ale jakože úplně doslovně.)

před 2517 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Dochy: ano, UFO stoprocentně existuje. Když jsem kdysi dělal technologa ve výrobě vakuových obrazovek, měli jsme tam experta přezdívaného mistr Smítko, který měl za úkol identifikovat zdroje znečištění vzduchu v čistých prostorách. Používal k tomu mikroskop. 80% částic bylo označeno jako nedefinované létající objekty, podle jeho označení tedy UFO. 🙂

před 2517 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

😉 tak jsem rád že v tom máme jasno 😉

před 2517 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Marky Stark: dnes už tato stařičká rovnice působí až úsměvně, hlavně kvůli předpokládaným parametrům a nedostatku dalších předpokladů. Nicméně to byl první pokus a svou roli sehrál.

před 2517 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

ReHu: není! Třeba že ti opatřím diplom z MIT 🙂

před 2518 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek