Avatar uživatele
zjentek

Je možný žít v blázinci a nebrat medikaci?

Chtěl bych se někam schovat před „běžnou“ společností (žiji na Prajzské), ale v životě jsem nejedl žádný tabletky. Celý život jsem pil jen byliny a zeleninový šťávy. Díky, zjentek.


Skutečně se mohu dobrovolně „přihlásit k pobytu“ a to bez nasazaní jakýkoliv medikace? Prosím o potvrzení, protože já měl dodnes psychiatrickou léčebnu za něco, co je bez medikace vlastně jen jakýmsi laciným hotelem, který vám hradí stát a aby to nebylo tak jednoduchý (stát rozhodně nemá na rozhazování), tak proto že je tam ta povinná medikace i přesto, že ty prášky nijak neřeší psychologickou příčinu stavu hosta, kterej si rezervoval lůžko a prakticky jen utlumí jeho přirozené projevy, které ho vlastně utvářejí, čili mu propůjčují jeho osobnost.

Edison: vím, takový stavy jsou naprosto normální, zrovna teď mám béžový období, ale s inklinací spíše k hnědé, než k růžové (trošku to teď jde jakoby do sra*ček), to můžu prožívat i tam, ale fakt je toto všechno možný i bez medikace? Tak jednoduché to je? (Předpokládám, že sociální pojištění mně normálně poběží).

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dudu, Drap před 2201 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Edison

Jistě, že to jde. Nejsou zase až tak vzácné případy, kdy se do blázince schovávaj třeba dlužníci, či pachatelé tr. činů, nebo před jinými lumpy…

Pít jen byliny a zeleninové šťávy… to by mohlo k hospitalizaci stačit, ne? A skotský střiky? Supr věc. V lázních se za to musí dost draho paltit.

A taková hospitalizace má spousty výhod: Můžeš si říkat co chceš, bydlíš a jíš na pokladnu, oblíknou Tě, na podzim hrabeš listí, na jaře můžeš třeba malovat – co chceš, máš modrý období, zelený období, růžový období…

Abych nezapoměl: Nikdo Ti neodporuje… 😁

Upravil/a: Edison

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Ano, v blázinci tě mohou léčit i bez léků. Co bys řekl na elektrošoky nebo skotské střiky?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

v blázinci je zřejmě jediná forma medikace jen ta utlumovací. Tzn. personál si s její pomocí usnadňuje práci, rozhodně nemá za cíl vás jakkoliv léčit. Pokud vyvádite, děláte hluk, napadáte personál či ostatní pacienty, šup dostanete předepsané oblbováky které vám vyžerou kus mozku a zklidní vás, po čase vám z mozku udělají prejt 🙂 ale to samozřejmě personál snadno zdůvodní nepříznivým vývojem vleklé choroby 🙂 Být vámi, udělám vše proto, abych se nemusel podřizovat v jakémkoliv ohledu personálu blázince 🙂 … samozřejmě přeháním, je to představa načerpaná z řady hororových filmů na to téma 🙂

Ale hlavně, až se tam dostaneš nikoho nebude zajímat jakou léčbu preferuješ. Nasadí takovou jakou uznají za vhodné i za cenu použití donucovacích prostředků. Zvlášť pokud budeš klasifikován jako případ s omezenou svéprávností. Nic příjemného to nebude.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Zjenteku ty koni kde se právě ocitáš? Pokud bych tvoje sdělení o pocitech chtěl zlehčit, pak není nic jednoduššího Tě obvinit, že to máš z pastvy vegetace a pití jejich šťáv. Také jsem si před penzí občas lebedil v představě, že sedím v bohnickém parku na lavičce a s prutem v ruce do písku kreslím kosočtverce, ale už to přešlo. Možná i díky tomu, že jsem po dlouhých létech přestal kouřit, užíval si pobytů v našich lázních a pozici tragéda zaměnil za roli mírně podivínského seniora. Reakcemi zaskočeného okolí se občas pobavím. Nejbližší mně navíc při mých úletech často podpoří poskytnutím alibi.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Není-li léčba nařízena soudně, musí být dobrovolná.
Tj. bez podpisu Vás k léčbě nepřijmou.

Medikace se nebere, tu stanoví ošetřující lékař.
Berou se léky.

Léčba je možná s medikací i bez ní, ovšem to si nevybírá pacient.
Léčbu provádí lékař (personál) a medikaci stanoví lékař.

Pokud byste přišel s tím, že si potřebujete odpočinout,
ale nechcete užívat žádné léky, pravděpodobně byste neuspěl.

Přijetí je podmíněno skutečným problémem,
o přijetí rozhoduje lékař.

_______

Nesouhlasím s odpovědí Ge0rge, medikace vždycky musí
být v zájmu pacienta, nikoliv „pro usnadnění práce personálu“.
Není pravda ani to, že jde „zřejmě jen o utlumovací léky“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Dovolím si být trochu skeptická.
Žít ne, krátkodobý pobyt snad …
K hospitalizaci musí být důvod… o jednom demonstrativním pokusu bych věděla… 😁
Upřímně, při snaze lékařů, v tomto případě psychiatrů se často sahá pro léčivo.
Snad nějaká ambulantní terapie, psycholog (bez medikace). Krátký pobyt na psychiatrickém oddělení nemocnice. Blázinec/léčebna je vyšší instance :()
A co to zkusit v klášteře v nějakém řádu, mezi mnichy?

Jsou i jiné možnosti/aktivity, kde si člověk může „vyčistit hlavu“, „odpočinout“, díky fyzické aktivitě za byt a stravu.
A také Jaroslav Dušek 🙂
https://search­.seznam.cz/?q=ja­roslav+du%C5%A1­ek+%C4%8Dty%C5%99i+do­hody+video&oq=Du%C5%A­1ek+%C4%8Dty%C5%99i+do­hody&sourceid=szn-HP&sgId=_ipiuMIP4-JZ4eIThVkekNwok­nmjTS4jzSzvYG-okq%3D%3D&thru­=sug&su=c&aq=5

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Lamolam, v pohodě, mám drsný kořínek, ničemu se nebráním… hlavně když budu mimo ty blázny tady venku. Jen nechci tabletky, abych mohl zůstat sám sebou.

před 2201 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

Otázkou je, co znamená „být sám sebou“. Aby ses nedivil, kdyby se projevilo Tvé pravé „Já“. 😁

Neber to osobně… Dělám si kapku srandu… Ale je to fajn téma k popichování. 😉

před 2201 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

To já bych samozřejmě chtěl, aby se projevilo mé pravé já, po ničem jiném ani netoužím. V „běžný“ společnosti jsem nic nedokázal a tak by se to mohlo konečně obrátit k lepšímu, ne? Jako že by začaly být patrné ty vlastnosti, které „běžní lidé“ přehlíželi no a po nějaký době bych se mezi ty blby moh vrátit plnej sebevědomí, co říkáš? On totiž podle mýho nejdůležitější je ten úhel pohledu na věc. Ten úhel pohledu!

před 2201 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Ve svém zoufalství mám alespoň naději, že sem nepřispěchá mosoj se svou odpovědí typu- měl sis dávat stejka a pivo a moh's dneska každýmu rozumět.. ;(

před 2201 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví