Avatar uživatele
KajaKub

Je nebezpečné při nachlazení používat klimatizaci?

Ahoj, od soboty mám virózu, teď už jsem měla jenom rýmu a sem tam zakašlu. Dneska jsem byla s kamarádkou venku a byly jsme v různých obchodech. Venku bylo hrozně horko, a tak když jsme vešli do toho obchodu, tak tam mi zase byla trochu zima, protože tam měli hrozně studenou klimatizaci. A takto jsme byly asi ve 4 obchodech, v každém tak max. 7 minut. A tak se bojím, že když mám tu rýmu atd., tak teď z té klimatizace zase onemocnim. A mohla bych z toho třeba dostat zápal plic? Ja vím, že vás tady otravuju, bojím se, aby mi něco nebylo z toho důvodu, že příští týden jedeme na dovolenou a já tam nechci být nemocná a nechci ji zkazit.. Prosím moc o vaši radu

Zajímavá 0 před 2859 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Každá klimatizace v takovýchto vedrech může způsobit nachlazení, popřípadě bolest v krku. Je to z teplotních šoků. Klimatizace je sice příjemná, ale pokud je velký rozdíl teplot, tak to toto riziko nese.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Já osobně bych to neriskoval, mně by to asi zabilo. Nesnášel jsem klimu ani na pracovišti, dělaly se mi záněty uzlin, většinou pod ušima a zaléhalo mi v uších. Proto ji nechci mít ani doma, ani v autě. Ale snášenlivost je individuální, každý to má jinak.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
petrdostal

Klimatizace by se rozhodně neměla používat při nachlazení. Mně se dokonce stalo, že jsem díky ní onemocněl. Nastavili jsme ji na málo stupňů, aby nám byt pořádně vychladila, takže jsme to přehnali. Máme tuto mobilní klimatizaci https://www.vzdu­sin.cz/mobilni-klimatizace/Mobilni-klimatizace-Olimpia-Splendid-Dolceclima-plus , která je úsporná, takže ji necháváme běžet skoro celý den.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek