Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je nejlepší VoIP od 802.cz?

Chtěl bych si zřídit VoIP a přemýšlím, kterého operátora zvolit. Operátorů je hodně a mám trochu problém se v tom zorientovat. Četl jsem někde, že nejoblíbenější je 802.cz. Díval jsem se na jejich stránkách a ty ceny se mi zdály celkem zajímavé (kolem 3,30 Kč volání na mobily v ČR a kolem 30 haléřů volání na pevnou do západní Evropy). Ale jak říkám, moc se v tom neorientuju, takže nevím, jestli je to opravdu nejlepší nabídka...

Díval jsem se taky na jejich voip brány. Mají tam v akci brány Linksys zhruba od 1400 Kč, u některých nabízejí hovorné 100 Kč zdarma.

zarizeni-akce

Netušíte někdo, jestli je to cenově výhodné a jestli je to kvalita?

Ještě doplním, že mám internet od O2 8Mb (jede mi to download 4Mb/upload 200 kb - funguje to celkem spolehlivě). Modem mám přímo od O2 - Huawei Echolife HG520i (modem a router v jednom, není to asi žádná velká kvalita). Chtěl bych se ujistit, jestli by v tom modemu nemohla být případně nějaká zrada. Za vaše rady předem moc děkuju.

Předmět Autor Datum
Já a moje manželka 802.cz používáme (oba jej máme defaultně v mobilu jako nomadická čísla), doporuči…
touchwood 20.12.2009 19:40
touchwood
pouzivam 802 uz taky dlouho. Naprosta spokojenost, akorat ze od rijna chteji 20Kc mesicini poplatek,… poslední
cody 20.12.2009 20:13
cody

Já a moje manželka 802.cz používáme (oba jej máme defaultně v mobilu jako nomadická čísla), doporučil jsem jej i dvěma lidem jako náhradu pevné linky (jednou klasická sipura (linksys) s analogovým telefonem, jednou voip telefon Linsys) a všude naprostá spokojenost. Kvalita velmi dobrá, problémy žádné.

S aDSL a Huawei to bude fungovat, pokud hodně stahuješ, je vhodné nastavit QoS/priorizaci portu. Samotné VoIP je vcelku nenáročné, jeden kanál vezme (podle použitého kodeku) 9,6 až 48kbit/s.

pouzivam 802 uz taky dlouho. Naprosta spokojenost, akorat ze od rijna chteji 20Kc mesicini poplatek, ale to se snese. Jsou opravdu nejlevnenjsi moje ucty do zahranici spadly na minimum. Akorat je dulezite jakou mate skutecnou odchozi rychlost nesmi klesnout pod 64kB/s pak uz to nejede, loni zmenili kodeky. VoIP zarizeni musite vybirat podle toho jestli mate routr nebo ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru