Avatar uživatele
Petr__

Je nenávist vůči muslimům srovnatelná s antisemitismem ve 30. letech 20 století?

topž pište co si myslíte…

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz před 2923 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
sesednizkola

Co to je za otazku?! Venuj mninutu zivota prectenim si neceho o antisemitismu nebo se zeptej prvniho kamose.Antise­mitismus je nezduvodnena hovadina, radikalni islam a teroriste jsou realna hrozba. A zadna nenavist neni, spis strach.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
SickBreed

Racionalizovat nenávist a strach z Islámu na základě činů hrstky retardovaných imbecilů kteří ani nečetli Korán, je srovnatelné se souzením judaismu na záladě činů Irgun and Stern Gang potažmo odkazu Avraham Sterna obecně. – čistá uměle vyvolaná pomatenost.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
xxx3

myslím že už podle neuvěřitelně přepjatého emocionálního stylu odpovědí, které se v pravidelných obměnách dotýkají tohoto tématu, je patrné, že česká společnost má v tomto ohledu dost velký problém. A tím problémem nejsou muslimové, kterých je u nás jako šafránu. Nenávist je u lidí většinou spojena právě s rozbouřenými emocemi a zároveň utlumením čistě racionálního uvažování. Netroufám si v žádném případě srovnávat s ovzduším 30. let, nicméně nenávist tu přítomná je (a nezáleží na tom, že ji to řada lidí racionalizuje jako rozumný přístup.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Není vůbec srovnatelná, protože každá ta nenávist (ať už je odůvodněná a racionální, nebo ne) má jiné kořeny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Nie.
Dnes sa nenávisť prejavuje civilizovanejšie, než na prelome 19.a 20 storočia v Rusku a v období medzi 1.svetovou vojnou a zánikom nacistického Nemecka. Vtedy sa táto nenávisť prejavovala pogromami a hromadným vyhladzovaním.

Súčasná nenávisť voči muslimom vychádza zo strachu o bezpečnosť, kdežto antiseminizmus 1. polovice 20.storočia pochádzal z ekonomických dôvodov.
Ale jedno majú spoločné:
mocní tohoto sveta rozoštvávajú obyvateľstvo jednotlivých zemí proti iným národnostiam, vierovyznaniam pomocou médií, aby upevnili svoju moc a odklonili pozornosť od seba.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

nie je to to isté, ale určité podobnosti tam sú

pokiaľ viem, v anglicku tiež od čias atentátov made in ira (jeden zabil členov kráľlovskej rodiny, medzi nimi bolo aj dieťa) nemajú všeobecne katolíkov v láske…

u nás chceli poslanci kdh posielať ženy do basy za interrupciu/umelé oplodnenie plus to referendum o rodine…takých my voláme katoliban…

a čo sa týka fanatických ateistov (hlavne boľševici, niektorí náckovia), tí sú tiež dobrí pre potenciálne vraždy

každá ideológia má svojich nebezpečných fanatikov, lenže toto väčšina čechov a slovákov nechápe…oni vidia dačo cudzie a hned: panika, amok, agresia

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek