Avatar uživatele
Konan-Pain

Je nevýhodné se učit více jazyků najednou?

Základ je samozřejmě čeština, poté angličtina, kterou mám na 1. Ale příští rok se budu učit povinně ruštinu a navíc se chci věnovat i němčině (Ale ta se neotevřela). Je vhodné se učit dva jazyky, když budu v ruštině naprostý začátečník a v němčině umím pouze tři (A4) lekce?
Pro ukázku, jak rychle se učím jazyky: Tři lekce němčiny (Asi A4 knížka) – a to jak výslovnost, tak i psaní – jsem zvládla během týdne a půl. Angličtina – ve škole nám učitelka vždy pouze přečetla nová slovíčka, já se je doma ani před hodinou vůbec neučila, a dostala jsem při zkoušení vždy za 1.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4001 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
pusinka50

Odpoveď byla označena jako užitečná

Když tak rychle chápeš, byla by škoda tento talent nevyužít, dokud jsi mladá a dobře ti to myslí a dobře si pamatuješ. Jestli i rozumíš mluvenému slovu, je to velké plus pro tvůj budoucí profesní život. Ruština se učí celkem dobře, angličtina a němčina jsou náročnější a může se stát, že při studiu angliny a němčiny současně se ti při řeči budou do angliny motat německá slovíčka a naopak, to se stávalo mně. Ale jak je vidět, výborně ti to „pálí“, tak bych se toho u tebe ani moc neobávala. Rozhodně stojí za to věnovat všem třem jazykům pozornost, dokud jsi na škole a nemusíš si žádné jazykové kursy platit.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Konan-Pain Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Vidíš to, jsi šikovná, takže není nejmenší důvod se dalších jazyků bát. Na gymplu jsme měli kromě češtiny ruštinu, latinu, francouzštinu, němčinu nebo angličtinu. Byly to tedy čtyři cizí jazyky. Nevidím v tom žádný problém. Výhodou je moci potom cizí jazyk využívat v praxi. V tomhle má Tvá generace ohromné plus. Za mého mládí bylo problematické se dostat někam jinam než do SSSR a ani tam se nedostal každý.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Pokud se učíš rychle, baví Tě to a zvládneš to, tak je samozřejmě výhodné učit se více jazyků najednou. Pochvalu zasloužíš za český jazyk,je také za 1.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek