Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bluetooth adaptér nejede v user účtu

Hezký večer,
již pár roků používám malý USB bluetooth adaptér mně neznámého výrobce, který mi velmi spolehlivě běhá na Windows XP. Na Win 7 64-bit se mi nechytnul, resp. nezobrazila se mi v tray ikona a ve Správci zařízení to hlásilo, že "nepracuje správně". Tak jsem stáhla z internetu ovladače na 64-bit verzi Widlí a přepnula se do admin účtu. A hle! Zde se ikona ihned zobrazila, navíc ovladače údajně nejsou potřeba. Jenomže já chci používat adaptér ve svém omezením účtu, tak jsem zkusila po vyhledání umístění ovladačů přidat jim oprávnění pro svůj omezený účet. Jenže po přidání účtu mi systém nedovolil povolit takovou změnu s tím, že přístup byl odepřen. Zkoušela jsem to jako administrátor - kdo je víc?
UAC vypnuté nemám a přemýšlím, jak to povolení používání ovladačů pro user účet vyřešit. Dál mě překvapilo, že dle screenu níže bych neměla mít nainstalované ovladače (viz žluté vykřičníky), ale adaptér mi přenáší soubory do mobilu bez brblání! Bohužel pouze z admin účtu.
Poradíte mi prosím někdo? Moc děkuji předem a přeji poklidnou noc :-)

Předmět Autor Datum
v tom správci zařízení vidím dole, že ovladače jsou nainstalované - asi nativní ovladač ms. čili ty…
lední brtník 21.08.2013 22:49
lední brtník
Díky za odpověď. Tak jsem je dle Tvého doporučení odinstalila. Vytáhla jsem adaptér, strčila zpátky… poslední
Joan 21.08.2013 23:47
Joan
Dál mě překvapilo, že dle screenu níže bych neměla mít nainstalované ovladače (viz žluté vykřičníky)…
stylar 21.08.2013 22:52
stylar

Díky za odpověď. Tak jsem je dle Tvého doporučení odinstalila. Vytáhla jsem adaptér, strčila zpátky do toho samého USB portu a žluté vykřičníky - šup! Nainstalovaly se znova. Ostatně ani ničemu nevadí.
Problém stále zůstává ten hlavní: nejde spojit se přes bluetooth v omezeném účtu.
V adminím jsem poslala obrázek z mobilu pouhou volbou odeslat a vybráním příslušeného PC. Odhlásila jsem se, přepnula do user účtu a zkusila odeslat totožný obrázek z té samé židle na ten samý PC. Nešlo to, mobil hlásil chybu připojení.
Není vidět ikona v tray a omezený účet se nevyskytuje u karty zabezpečení pro příslušný systémový ovladač (byly tři). V tom vidím zádrhel a moc ráda bych spojení zprovoznila z omezeného účtu.
A vůbec, jaktože mi systém odpírá práva, když jsem v administrátorském účtu? U Poznámkového bloku při změnách souboru hosts tuto skopičinu systému umím obejít, ale u ovladačů ne. Jak si mám ta práva přidat?

P.S.: Ne vždy mám ruce čtečku, zato bluetooth adaptér vždy. A na mrňavé JAVA aplikace bohatě postačí.

Dál mě překvapilo, že dle screenu níže bych neměla mít nainstalované ovladače (viz žluté vykřičníky), ale adaptér mi přenáší soubory do mobilu bez brblání! Bohužel pouze z admin účtu.

ty vykřičníky jsou služby co nabídne ten mobil po spárování ale PC neví o co jde, přenos se týká těch ostatních COMů, takže je to tahle OK, pokud ti vykřičníky vadí tak jdou vypnout ty služby v Zařízení a tiskárny, ale tomu zbytku moc nerozumím :-D možná by bylo jednoduší (i rychlejší) ty data přenášet přes kabel nebo přes microSD kartu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru