Avatar uživatele
Rokio

Je nákladnější jít stanovat po širák (ne do kempu), nebo zůstat doma?

Stanování by spočívalo v celodenních túrách zakončené rozbitím tábora v lese nebo na poli (či jiném místě vhodném na stanování). Cestou by si výletníci kupovali základní suroviny v supermarketech.

Doma by žilo na úrovni nižší střední třídy.

Zajímavá 0 před 2827 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Samozřejmě, že spaní pod širákem vyjde výrazně levněji. Ušetříte za elektriku, vodu z vodovodu, plyn apod., a pokud nebudete platit za místo v kempu či tábořišti, i tady ušetříte.
Jen je dobré vědět, kde lze tábořit (i spaní pod širákem lze považovat za táboření) a rozdělávat oheň.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

pokud stan rozbiješ někde na svém, nebo s něčím povolením, tak Tě to nebude stát nic. časy, kdy si každý mohl postavit stan pomalu kde chtěl a dokonce i rozdělal oheň, už je pryč a dnes jen s povolením majitele pozemku

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit


Avatar uživatele
led

Pokiaľ ste zdravý, lacnejší je širák a celta. Len pozor na prespávanie a pobyt v nebezpečných oblastiach, v nepriaznivom počasí a na súkromných pozemkoch bez povolenia majiteľa. to by sa vám mohlo predražiť aj s prípadnými následkami.
Jejej, keď som bola mladá a mladšia, v lete ma nik neudržal doma, peši do sveta, od Baltu po Jadran od Tatier po Ardeny, spoznávať krásy Zem.
PS.
Neverte zlým rečiam, že za minulého režimu sa nemohlo… je pravda, vybavovanie trvalo dlhšie a nebola vždy istota, že to súdruhovia povolia.

Dodatok:
akýkoľvek pobyt mimo domova výjde drahšie než pobyt doma. Platiť nájomné a ostatné réžijné náklady musíte, aj keď nie ste doma. K tomu pripočítajte náklady na stravovanie mimo „maminej kuchyne“, poplatky za stanovanie a platby za prípadný odvoz. Ale v rámci dovolenky mimo domova pešia turistika spojená so stanovaním vo vlastnom stane je najlacnejšia dovolenka s množstvom zážitkov..

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
devitkac

Levněji stoprocentně výjde to stanování. Nemusí se platit za žádné energie, nájem atd, pouze jídlo. Pokud by takto chtěl ale člověk přežívat delší dobu, tak je určitě dobré mít na to nějaký dobrý stan, třeba takovýto https://armik­.cz/stan-mil-tec-army-pro-6-osob-olivovy/ a to už něco stojí.

před 1739 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek