Avatar uživatele
zjentek

Je nějak nebezpečnější, když blecha kousne do hlavy, než když hryzne třeba do kotníku?

Rozdíl mezi bleším kousancem v hlavě a v chodidle. Kam je bezpečnější to dostat?

Hlavně mě tedy zajímá rozdíl ve zdravotních rizicích, pokud tam rozdíl je a ne rozdíl ve tvaru toho kousance. Nepište prosím blbosti. Vím, že třeba při bóchnutí kladivem tam rozdíl je. A obrovský. Jaká bude odpověď při štípancích? Fakt mne to zajímá a proto jsem s dotazy na seriózní stránce, žeano.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Cenobita před 2782 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Pokud je blecha nakažená, a kousne tě, tak se nákaza dostane do celého těla krví. V tom případě je jedno, zda do paty nebo do hlavy, za chvíli je nákaza všude. Slyšel jsem, že někoho kousnul jedovatý had do prstu, tak si dotyčný rychle ukounul prst, aby se jed nerozšířil po těle.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Cenobita

No štípanec od blechy akutně nikoho nemůže zabít, horší je to, kdyby byla blecha infikovaná třeba morem, pak je to jedno jestli kousla do nohy nebo do krku. Uvádí se však pravidlo, že nebezpečnější jsou hmyzí kousnutí a bodnutí blíže hlavy a blíže srdce, než ty co se staly na končetinách.

Mám dvě osobní zkušenosti, a jednu z druhé ruky:

  1. osobní zkušenost, v dětství jsem byl bodnut do chodidla nohy (ze spodu do plosky) bodavým hmyzem, ale s jistou nevím, jestli to byla vosa, stoupl jsem na ni, efekt byl spektakulární, jako díte jsem nejprve brečel, ale pak se mi oči uzavřely a nemohl jsem je ani otevřít, měl jsem jen takové úzké škvírky, obličej mě začal extrémně svědit, myl jsem se pod studenou vodou a nic nepomáhalo, když jsem vyšel z koupelny rodiče se zhrozili, vypadal jsem jako mongoloigní chlapeček, jeli jsme do nemocnice, naštěstí se mi neuzavřel krk a nedusil jsem se. Byla to silná alergická reakce, časem to postupně odeznívalo (po několik dní), dostal jsem lék Dithiaden. Od té doby několik bodnutí a už bez reakce.
  2. Kousnutí blechy jsem bohužel také zažil, když jsme měli žili se zvířaty, bez reakce a bez problémů, akorát to pekelně svědí. Byly to blechy od psa.
  3. Jedna moje známá byla kousnutá pavoukem „Zápřednice jedovatá“ do obličeje, pavouk se totiž spustil přímo na ni, když spala. Motiv pavouka neznám, nevím proč to udělal, jestli ho přilákalo lidské teplo, ale otok hlavy a obličeje byl děsivý.

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Z%C3%A1p%C5%99ed­nice_jedovat%C3%A1

PS: bodavý a kousavý hmyz je pěkný svinstvo 🙂

Upravil/a: Cenobita

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Je to marné, je to marné, je to marné......
Odpovědi už do pěti minut, hépryjapadam.

před 2782 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Cenobita

No a v čem je problém? To jako že jsi odpověď čekal do 5 minut? Za tu dobu ani nejsem schopen napsat tak rozsáhlou odpověď, jakou jsem vysmolil, stylizuji to sám, neopisuji odnikud. No a nemám čas vždy jen sedět u odpovědí, mám také jiné povinnosti 🙂 Ale příště se budu opravdu více snažit, aby to odešlo do minuty od zveřejnění 🙂

před 2782 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek