Avatar uživatele
mosoj

Je nějaký důvod aby zaměstnavatel ( soukromník) zvyšoval svým zaměstnancům plat ?

Ať koukám jak koukám žádný nevidím.
Doplňuji:
Kolik takových pracovních míst nenahraditelnýc ! je, zejména ve fabrikách ?

Upravil/a: mosoj

Zajímavá 0 před 3832 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

No – já nevím, na zvyšování platu zaměstnanců nevidím nic podivného – chci-li, aby pro mne pracovali – a zaslouží-li si to (tedy – má-li jejich práce pro mne vzrůstající cenu)…
Doplňuji:
Aha – takže ty se ptáš na ty zaměstnance, jejichž hlavní kvalifikací je to, že najdou své místo u linky bez doprovodu?
I v tomto případě platí, co jsem už napsal – jestliže dotyčného zaměstnance nahradí kdokoli, asi jeho práce příliš přínosná není – a tudíž ani zaměstnavatel nemá žádný zvláštní důvod zvyšovat jeho plat.
Na druhou stranu jsou v takové „fabrice“ pravděpodobně odbory a jejich představitelé by se měli postarat o masu nekvalifikovaných (nevzdělaných), kteří samostatně nemají téměř žádnou sílu pro vyjednávání.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Reuef

Jedine proto, aby neodesli se zkusenostmi, ktere u jednoho zamestnavatele ziskali, k jinemu…a tim by vznikaly naklady na zaskoleni noveho pracovnika – takze jestli ty naklady nejsou vysoke nebo kdyz nehrozi odchod ke konkurenci tak nema duvod zvysovat mzdu…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Pokud jsme s manželem podnikali, tak jsme měli i zaměstnance. Mohu Tě ujistit, že důvod zvyšovat jim plat jsme měli. Dobrý zaměstnanec si to jednoduše zasloužil. Nepatřili jsme k podnikatelům, kteří zaměstnance platí minimální mzdou.
Zaměstnanec s praxí měl vždy vyšší plat a ačkoliv jeho další zvyšování neprobíhalo po vysokých částkách, věrnost zaměstnanců jsme ocenit dokázali.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Siddie

Můj zaměstnavatel mi zvýšil plat, když už mu začalo být blbý, že jsem v práci třeba čtrnáct hodin a ani si moc neztěžuju- zaměstnanecké výhody, jako volno navíc jsem získala, když jsem si naopak prskat začala (prskali jsme na sebe oba).
Je fakt, že na mou pozici by se zas tak moc lidí nehlásilo, poněvádž je to dřina.

A asi každý podnikatel, který si chce firmu budovat, chápe, že než pořád někoho přijímat, zaučovat, hlídat, vyhazovat a přitom vyplňovat haldu papírů je otravnější, než si lidi držet u sebe, když jsou dobrý a je na ně spoleh.
Pak jsou tu ti,kterým je to holt šumák,no…

Ve velkých fabrikách potřebujou lidi motivovat k výkonu (úkolová mzda, možnost přezčasů, příplatky za víkendy atd.), protože přece musí mít nějaký výrobek, cokoli na skladě, což s bandou co ráno příjde, odpíchne si, chvíli čumí, dvakrát pohne rukou, zase si odpíchne a odejde, nepůjde- i když je budeš neustále donekonečna obměňovat.
Taky potřebujo někoho, kdo takové nové lidi zaučí, mistry co rozdělí práci a dohlíží na provoz atd..Kdyby jim každý schopnější zdrhl, co pak?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek