Avatar uživatele
Džanička

Je obec povinna uklízet listí z opadaných městských kaštanů, které padají před můj dům?

Při každém fouknutí větru listy přilétnou před můj dům, ale ne za plod do předzahrádky, ale zůstanou u plotu na zatravněném pásu u silnice.. Do popelnice je házet nesmím a do kompostu je dávat nebudu, protože nevím jestli nejsou něčím napadené. Celé léto na listech byly černé fleky. Kdo má povinnost ten bordel uklidit.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Nuk nuk, gagaga před 3809 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
postcd

u známé na vesnici si každý seká a hrabe listí sám před domem na obecním pozemku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jirkajirka

Já ,moje manželka i sousedé nemáme žádný problém si uklidit před svými domky.Domluvíme se a v jeden den listí uklidíme a pak si dáme vínečko,kafíč­ko,pivečko u někoho na zahrádce.V létě sekáme i trávu před domky. Je to obecní pozemek.Listí dáváme do igelitových pytlů,které obec odveze. Trávu do kompostu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

O úklid městských komunikací a travnatých ploch se stará město. Otázkou je, komu patří kaštan a komu plocha před předzahrádkou. Pokud městu, tak vyzvěte odbor životního prostředí, aby v dané věci zjednal nápravu.
Smůlou je, že jednotlivé části měst jsou rozškatulkovány do zón údržby a že třeba obdobný zásah pro Vaši lokalitu nemusi být vůbec do plánovaných činností zahrnut. Je třeba se ozvat a žádat o nápravu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Ano, o úklid veřejných prostor – tedy chodníků a silnice, se má starat obec. Na zahrádce si listí ovšem musíte odklidit sama, i když by bylo z toho samého kaštanu před domem. Ale aby bylo jasno, vím moc dobře, o čem mluvíte. Bydlíme na malém městě v takové lipové aleji, letos se tedy trochu zlepšili, ale donedávna byl zázrak, když tady v zimě posypali chodník. Většina sousedů ale stále to listí raději smete a shrabe, protože to bychom se v tom brodili, ovšem shrabou to na hromadu, ať si to město alespoň odveze.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Já na chalupě si sekám trávu a hrabu listí na travnatém pozemku před zahrádkou sama. Pozemek patří obecnímu úřadu, ale nepamatuji si, že by někdy obecní úřad a jeho pacholek na pozemku máknul. Můžeš zkusit dotaz na obecním úřadě, uvidíš aspoň, co ti odpoví

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek