Avatar uživatele
Rokio

Je osoba, která bere psychofarmaka, bez jejich užívání nebezpečná?

Já nechápu, proč si myslíte, že ten, kdo bere léky od psychiatra, je užívá pro ochranu společnosti před danou osobou.

Copak byste neměli považovat za osobu nebezpečnou společnosti pouze tu, která se dopustí úmyslného trestného činu? Zejména mám na mysli takové přečiny a zločiny, které jsou zaměřené proti životu a zdraví.

Jak si vůbec můžete myslet, že psychiatričtí pacienti jsou automaticky nebezpeční a přitom nerozlišit, jestli se vůbec dopustili trestného činu.

Já například beru léky pro duševní vyrovnanost a nikdy jsem nepřekročil zákon. Jedna moje známá bere psychofarmaka, protože měla suicidální pokud o sebevraždu. Jeden můj spolužák také chodí k psychiatrovi, protože je autista, ale také se nedopustil trestného činu a ve třídě je ze všech nejhodnější.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? ivzez, Drap, zjentek před 2234 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Nebezpečné může být náhlé vysazení antidepresiv. Nezřídka to končí i pokusem o sebevraždu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Když jsem kdysi před lety pracoval v Praze na NYU, za 3roky činnosti, při které jsem měl na starosti jejich volnočasové aktivity, nepamatuji studenta, který by přípravky z řad psachofarmak nebral. U drtivé většiny konzumentů (ti, kteří polykali valium a podobné pouze příležitostně, dle chuti a nálady) se nebezpečnost nijak neprojevovala, čili studenti, kteří „zrovna nebrali“, nebyli nijak podráždění a pražské prostředí, kde se při studiích dobrovolně nacházeli, snášeli jinak vcelku v normě nutné existence, někdy skoro pozitivně a vyjímečně dokonce i optimisticky, žádná agrese, spíše únava z reality prostředí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Může být i nebezpečná. Pokud mě někdo rozbije hlavu, tak mně nebude zajímat zda mi ji rozbil úmyslně, nebo jen proto, že nebere léky. Výsledek bude stejný.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… dal jsi si život? NE, takže jestliže si nebráním léků život ničíš, pak v vzhledem k tvé myšlence: „Zejména mám na mysli takové přečiny a zločiny, které jsou zaměřené proti životu a zdraví.“ se vlastně něčeho podobného dopouštíš … hele, tvůj zdravotní stav, tvé názory, tvoje poradenství jsme tu již několikrát probíraly … na základě toho, si dovolím tvrdit, že by jsi se měl radama tvýho doktora řídit, a ne se snažit léčbu sabotovat, pak bych se totiž mohl zeptat, proč dostáváš ID, jestliže chceš svoji léčbu sabotovat …
… „Jak si vůbec můžete myslet, že psychiatričtí pacienti jsou automaticky nebezpeční a přitom nerozlišit, jestli se vůbec dopustili trestného činu.“ >>> až se dopustí nějakého zločinu, bude na preventivní léčbu pozdě …
… „Já například beru léky pro duševní vyrovnanost a nikdy jsem nepřekročil zákon.“ >>> no, proto asi bereš ty léky, pochopíš to už konečně?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Nebezpeční jsou ti lidé, kteří nejsou schopni náhledu či nadhledu,
a ti, kdo nejsou schopni kontrolovat své emoce → bez ohledu na to,
jestli jsou nebo nejsou psychiatrickými pacienty.

Pacient, který léčbu neuznává, neakceptuje ji ani svého lékaře,
by podle mne – přestože doposud nespáchal žádný trestný čin –
mohl být potenciálně nebezpečný sobě i jiným.

I tato otázka o tom svědčí.

Naopak pacienta, který si je vědom možných problémů,
který se řídí pokyny svého lékaře a dodržuje léčebný režim,
za nebezpečného nepovažuji.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Kdo si myslí, že každý kdo bere léky od psychiatra je bere kvůli ochraně společnosti? Já ne. Jsou různé poruchy a různé léky. Jen část z psychiatrických pacientů je nebezpečnější pro okolí než ostatní populace a ne všichni z nich budou bezpeční jen proto že berou léky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek