Avatar uživatele
pusinka50

Je podle vás jistější uložit peníze na českém účtě, anebo peníze proměnit třeba za dolary a mít devizový účet?

Anebo investovat třeba do investičního zlata, či jiné možnosti bez rizika, aby člověk o peníze nepřišel?
Doplňuji:
Myslím krátkodobou investici pro zhodnocení a pozdější využití peněz řekněme v rámci 1–2 let. Já také bankám nevěřím, proto se ptám, zda třeba z doslechu nevíte, která banka je nejstabilnější s dobrým ekonomickým rozpočtem, s dobrým zahraničním zázemím, aby do roka do dvou nezkrachovala. A kdyby stát vyhlásil devalvaci, zda by z devizového účtu člověk dostal ty samé peníze, co na účtě leží, nesnížené o devalvaci?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, suaeda, anonym, briketka10, anonym před 4317 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

kdybych měla sebemenší hotovost koupila bych garsonku a pronajimala ji, tím bych měla postaráno navždy..

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Při každé investici jsou jistá rizika. Svým způsobem je asi nejjistější investovat do státních dluhopisů. Ovšem úrok nebývá nijak závratný

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
david22

Nejjistější je investovat do zlata, nebo nakoupit pozemky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Nejjistějším „uložením“ peněz je v současné době nákup zlata a drahých kamenů. Nemovitosti nic moc. Tam není jisto, kam se trh pohne. Banky se dnes zdají být stabilní. Jenže patříme do EÚ a potom… máme tak úžasnou vládu, že sama odhlasuje důchodový zákon a potom musí vytvořit důchodovou reformu, protože peníze na důchody prošustruje. Pokud to takhle funguje s penězi na důchody, jak to asi může fungovat jinde? A za co potom skutečně přebírá garanci stát a v čem bude?
Mimochodem – věřila bych tomu slamníku.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Hlada Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Peníze je v podstatě energie, která se nemůže ztratit jenom se přeměňuje – přesouvá jinam. Kam investovat? Někdo kupuje akcie např. O2 a má dividendy, kdo se v akciích nevyzná investuje do fondů. Další nakupují nemovitosti nebo umělecká díla. Ti otrlejší rovnou investují do nějakého zboží či služeb, které za krátký čas výhodně zpeněží a mají „vejvar“. Vše co jsem vyjmenoval má jednu základní podmínku – musíme se v tom vyznat a průběžně sledovat vývoj. Slamník jsem nedoporučoval tam peníze ztrácí inflací a navíc zlodějů bude u nás (likvidace policie) čím dál tím víc. Dále jsem ještě nejmenoval jednu věc – ukládání peněz, nebo přímo investovat v zahraničí. V současné době bych preferoval tyto evropské měny: CHF, GBP, NOK. A opět platí zásada musíme se v tom vyznat a v podstatě to musí být náš koníček.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Elisa_

V této nejisté době, kdy banky nejsou bezpečné pro ukládání peněz a jedna za druhou krachují bych investovala do nemovitostí ,kdy tržní ceny jsou nízké.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

najistejší je slamník.
a čo mám, utratiť (nie za blbosti [a tma sa názory rôznia, čo je blbosť a čo nie]).

Do neba si ich nezoberiete.
Doplňuji:
pri bežných čiastkach (povedzme do 100.000), ktoré utratíte v priebehu mesiaca – dvoch, nemá zmysel sa devalváciou zaoberať, peniaze proste strácajú hodnotu zo dňa na deň.
Pokiaľ ide o milióny, miliardy, to už je iné kafe.
Dlhodobá investícia je vždy riziková.
Pokiaľ investujete do nemovitostí, musíte sa o ne starať (čo sú ďalšie investície), pozemky Vám môže každá vláda skonfiškovať, v prípade anarchie o ne tiež prídete (proste ich zaberie niekto silnejší).
Investícia do drahých kovov či kameňov je tiež diskutabilná, ktovie, aká bude ich cena pri zrútení sa meny (alebo peňazí vôbec), keď sa na trh uvoľní naraz veľké množstvo týchto „drahých“ kovov či kameňov. Počítam, že kus chleba či mäsa bude mať vyššiu cenu ako zlato.

Ale pokiaľ sa nebavíme o katastrofe, budúcnosť vidím v investovaní do práce, zdrojov práce, ktoré proste tvoria „nové“, vždy aktuálne peniaze (bez ohľadu na minulú hodnotu).
Odkladať peniaze do budúcnosti je ťažké. Treba ich zhodnotiť (alebo užiť) dnes, pokiaľ majú akú-takú hodnotu. Ako – to už je problém.

Upravil/a: arygnoc

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ten který je

Investovat do umění,jako např.obrazy popřípadě starožitnosti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kohut57

Spoření v bankách je největší blbost , peníze mám v bance jen proto, a v takovém

množství, aby za mne platila platby. I ostatní aktivity bank je jen zlodějina. Myslím , že to vymysleli židi, některé systémy je vůbec nepotřebují. Takovej .Kadáfí měl banky jen kvůli západu a tak i celý Islám. Jsme v tom paradoxně pozadu, přijde čas jejich konce. Kdy? Brzy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Robert_PM

Směšujete několik problémů dohromady, a k tomu se opíráte oběma rukama o katastrofální nevědomosti. Předpokládám, že deseti miliony korun mít nebudete. Proto zvolte první banku, uložte si půl úspor v korunách českých, půl v dolarech – díky řádění „managementu“ EU již dolar pod 19 Kč/USD asi neuvidíme… Vklady v bankách jsou pojištěny, banky jsou pak „zajištěny“, ale to je nad rámec této odpovědi. V případě, že by např. Komerční banka, a.s. či Česká spořitelna, a.s. či ČSOB, a.s. (či všechny dohromady) nemohly dostát svým závazkům splatným na vidětnou (např. běžným účtům), pak nemá cenu spekulovat, co bude dále, neboť by přišla česká doba kamenná…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lahola

To, co popisuješ, dost dobře nelze. Devalvace není vyhlášení něčeho státem, je to zkrátka reakce trhu na hodnotu měny. Bohužel to je problém všech nekrytých měn. Jestli máš peníze v bance, nebo v slamníku, to ti nepomůže.

US dolar: no, koukni se na graf dolaru. Aktuálně sice těží z problému eura, ovšem sám má potíží až až. Je to momentálně jen volba menšího zla. Bohužel česká koruna dostává na budku jak vůči dolaru, tak vůči jinak padajícímu euru. Prostě je to malá měna, navázaná exportem na euro. Bude mít problém.

Zkus se povrtat víc třeba na www.silverum.cz, najdeš tam dost inspirativních článků. Pokud si umíš dát 2+2 dohromady, pak jiště přijdeš na řadu způsobů, jak inflaci čelit nebo ji i překonat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek