Avatar uživatele
pusinka50

Je podle vás normální chovat většího psa v bytě nebo v domě v kleci?

Teď jsem zahlédla ve zprávách na Primě byt Mahuleny Bočanové, kde má psa v kleci, která je jen o málo větší, než pes, takže v ní není k hnutí. A není to jediný případ. Samozřejmě se nabízí otázka, jestli byl v kleci z důvodu cizí návštěvy a nebo je v ní pořád, aby nezamazal pohovku. Druhá otázka tedy zní, jestli ho tam zavírají jen při návštěvách, že je nebezpečný, proč si lidé pořizují velké psy, jejichž výchovu pak nezvládají? Patříte k nim také??

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? kapka, iceT, johana 56, Damiana, anonym, marci1, sofid, Frnžalka před 3819 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

To bylo myslím i ve Výměně manželek,že tam měli velkýho psa a pro něj klec.Vyměněná maželka to poněkud nechápala a snažila se psovi nějak pomoct,jak to dopadlo nevím.
Nepatřím k lidem,kteří by si pořídili psa do bytu,nemyslím takovýho toho gaučáka co se vejde do kapsy,myslím střední a větší plemeno,doma jsme o tom taky debatovali,mladej by psa bral všema dvaceti,ale pokud pes nebude mít prostor,tak nemá v bytě co dělat,to uznal i mladej.
Lidi co mají doma klec pro svého psa,taky patří do klece.
Doplňuji:
Hamon,promiň,ale pokud je pes tak nebezpečný nebo se majitelé bojí,že by někomu ublížil,přece se nemusí hned zavírat do klece,stačí zavřít do jiného pokoje a otočit klíčem a ne hned ocelová klec.

Upravil/a: iceT

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Velký pes v bytě nebo dokonce v kleci ? Rozhodně ne. Klec pro psa tak možná na přepravu některých druhů psů. Pes je přece kamarád a přítel a ty bychom určitě do klece nezavřeli. Pes v domku, kde má volný pohyb vevnitř i venku, to je pro něj to pravé ořechové. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Rocker

Chovat psa v kleci není normální,takoví lidé by vůbec neměli psa mít.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

no,nevím jestli většího,já bych do ní nedal ani malýho,ale páníček by si to teda zasloužil,v tomto případě panička,a návštěva není omluva,jsou i jiné místnosti…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Chovat psa v kleci mi moc normální nepřipadá. Chovat velkého psa v domě nebo v bytě (bez té klece) – záleží na plemeni, jsou i velká plemena, která byla původně vyšlechtěna, jako „palácová“, takže dělala člověku společnost, ale většina velkých plemen potřebuje prostor a pohyb, a aby se nenudila, potřebují určité „zaměstnání“ – výcvik.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Dcera si pořídila psa z útulku. Pokud byli s Ritou doma, bylo všechno v pořádku. Když odešli do práce, tak je pokaždé doma čekalo překvapení. První den rozcupovala katron mléka, druhý udělala pořádek s pracími prášky. Tak se mladí rozhodli, že kuchyň zamknou, aby tam neřádila. Když přišli třetí den domů, tak měli rozcupované prostěradlo a v posteli Ritiny bobky. To zetě rozčílilo, tak jí dal další den v chodbě na řetěz. Když přišli z práce domů, měla Rita oškrábanou omítku kam jen dosáhla. Petr dal na zeď plech. Další den měla Rita „manikúru“, že s ní museli k veterináři. Potom Petr dovezl klec z ocelových tyčí. Šok je oba čekal, když se vrátili domů, tyče byly prohnuté a Rita seděla na kleci – v bytě opět nevídaný nepořádek. Prostě nezabíralo nic. Rozhodli se, že ji vrátí. Jeli s ní do útulku a měli dost naspěch. Na silnici byla havárie, takže se obrátili a jeli domů. Potom celí nešťastní volali, jestli ji nemůžou přivézt do Kunína.
Tam nastaly další problémy, když Rita zjistila, že má v Kuníně zůstat. Brala to jako trest. Za týden pochopila, že je tam doma. Neznám široko daleko hodnějšího psa. Vše se zlomilo v okamžiku, kdy jsem já pochopila, že se na ni musí úplně z opačné strany. Tehdy pro změnu ona pochopila, že má tolik volnosti, kolik jí potřebuje. Rita byla středně velký pes – kříženec kokršpaněla a jezevčíka. U dcery a zetě byla v malém bytě, v Kuníně venku a rozdíl v jejím chování byl neuvěřitelný.
Pro mne byl děs, když sestřenice v Karlových Varech měla ve dvoupokojovém bytě dva dalmatiny. To byl jeden děs a druhý byly karlovarské chodníky, kam se nedalo kvůli psím výkalům šlápnout. Lidé museli chodit po silnici mezi auty.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Frnžalka

Mám psí kamarády už více než padesát let. A mám také klec. Psi jsou s námi v domku a klec na půdě. Prože klec je na transport, popř. pro klid psa po operaci. V kleci je psu dobře např. v rušném prostředí výstav. Má tam svůj známý pelíšek, nikdo mu nemůže šlápnout na tlapku, nemůže ho rafnout cizí pes.
Ale doma jsou naši kamarádi na volno.
Mít psa by neměla být móda. Je to životní styl. Hobby, kterému se mnohé musí podřídit. Než si člověk pořídí jakékoli živé zvíře, měl by se napřed o něm hodně naučit. Viz případ manželů, kterám kokrojezevčička Rita demolovala byt. Kdyby o psu a jeho chování něco věděli, nemohli by dojít k takovým výsledkům.
Zavírat psa do klece, protože má špinavý „podvozek“ je dost zvrhlé. Pokud chce mít paní nablýskanou podlahu a čistý koberec, ať si pořídí plyšovou atrpu psa. Živému psu je snad líp v útulku, než zavřenému v kleci.
Doplňuji:
Díky Ocko, že jste se pejska ujala.

Ještě doplňuji, že naše VIPky, jsou opravdu „pipky“.

Upravil/a: Frnžalka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hamon

Pravděpodobně je pes v kleci kvůli návštěvě – jestliže pes není na cizí nebo na děti zvyklý, pak je rozumné při návštěvě na chvíli ho zavřít do klece. Není to o nezvládání nebo sadismu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym54

Mít psa doma v kleci je podle mě nemyslitelné. Pes je přece člen rodiny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jájuš

Velkého psa v bytě bych rozhodně nechovala. A v domě v kleci? Nejsem tyran. Ať si v domě klidně pobíhá.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek