Avatar uživatele
Gestas

Je pravda, že Hitler byl ke svým podřízeným laskavější než Stalin?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, ivzez před 2219 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hapiky

Laskavost je u diktátorů nedostatkové zboží. Stalinova krutost a paranoia, jeho strach z nepřátel, neschopnost střízlivě hodnotit lidi a události, i jeho extrémní zatvrzelost a strach o udržení moci jej vedla k bezohledné krutosti ke svým podřízeným. Hitler byl mnohem charismativnější, proto se tak nebál o svoji pozici a nemusel alespoň spočátku čelit nějaké vzpouře, proto byl ke svým podřízeným shovívavý. Jeho pozdější nepřátelé byli jen atentátníci a ti co kapitulovali.K těm se choval ještě krutěji než Stalin.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Obávám se, že na tuto otázku neexistuje odpověď.
Pokud by ještě žil některý z bývalých podřízených,
neměl by srovnání (znal by jen svého nadřízeného).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kryšpín

Možná naopak, dvě třetiny Německa bylo laskavější k Fúhrerovi, poněvadž je pořádně pobláznil / jak mnoho podobných menších tlachalů v jiných krajích a v jiné době / jak ovládnou svět a budou mít prostor pro rozšíření své hrdé rasy, proto po vítězné válce měl v úmyslu 80% poláků a 50% čechů přesunout za Ural

Upravil/a: Kryšpín

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Čo je to laskavosť voči podriadeným?
Je to ustupovanie ich požiadavkám, aj proti cieľu ktorý chcete ako nadriadený dosiahnúť. Alebo udržiavať nastavenú líniu a vyžadovať od podriadených rovnaké úsile, ako vyžadujete sám od seba? Trvať, aby podriadení zvyšovali svoju úroveň, rovnako ako to žiadate od seba? Vo výnimočných situáciách vyžadovať aj výnimočné výkony nielen od podriadených, ale aj od seba?
Bezhraničná laskavosť nadriadeného voči podriadeným je priama cesta k zániku nielen seba ako nadriadeného, ale aj spoločnosti, ktorú nadriadený svojou činnosťou predstavuje..

Hitler voči svojim podriadeným bol nebezpečnejší, než Stalin voči svojim. Obaja boli cieľavedomo tvrdí, niekedy až krutí a neústupní od svojich cieľov.

Ak pozrieme na charakter oboch:
Hitler mal niekoľko tvárí, (svojej) verejnosti a podriadeným ukazoval dobrácku tvár vizionára krásnej budúcnosti nemeckého národa, pozorného Otca detí Nemecka, na druhej strane nemal problém svojho oponenta nechať bez milosti a hoci len náznaku ľútosti zlikvidovať.
Stalin bol v tomto priamejší, aj tento Otec národov s dobráckym výrazom tváre, bez mihnutia a nedajúc dať najavo svoje city, dokázal byť až stredoveko aziatsky tvrdý voči nepriateľom ídeí, v ktoré veril. Ale bol tvrdý aj sám voči sebe, na rozdiel od Hitlera, čo sa aj podpísalo aj na jeho relatívne predčasnej smrti (Gruzínci a obyvatelia Kaukazu sú známi svojou dlhovekosťou).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Určitě Hitler nenechal popravit tolik podřízených jako Stalin.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Láska je motor všeho a je důležitá. Měli by bejt stejně laskaví ke všem a VŠICHNI by měli bejt laskaví k nim… i dnes! Opašný přístup by byl bezpochyby „platbou stejnou mincí“, čili okem za oko, zubem za zub. A to by pak již bylo na světě skutečně zlé… Hare Krišna!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Zjentek, kdesi som videla krásny citát:
„Okrem týchto vecí, syn môj maj sa na pozore.. Písaniu kníh nieto konca kraja a mnohé premýšľanie unavuje telo.“ Hare Krišna

Read more: http://dolezi­te.sk/zakaz-sekty-hare-krishna-na-slovensku-Gusx3I.html#ix­zz5CXvZlQmf

před 2217 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek