Avatar uživatele
Gestas

Je pravda, že drtivá většina teroristů náleží k europoidní rase?

Zajímavá 0 před 2535 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Paetur

„Europoidní rasa .. Vedle lidí evropského původu sem bývají zařazováni také lidé pocházející z Blízkého Východu, severní Afriky, střední Asie.“

Takže bych řekl, že ano.

Zdroj: https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Europoidn%C3%AD_ra­sa

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Asi Vás to překvapí, ale ano, je to tak. Obvykle se lidstvo řadí do tří ras, tkzv. negroidní, kam patří typičtí Afričané a pak některá ocánská etnika, mongoloidní neboli asijská, kam se řadí např. Číňané, Japonci, ale také třeba Indiáni, no a pak je tu europoidní nebo také euroíránská rasa, kam patří lidé pocházející z oblasti od Indie přes Blízký východ až po Evropu. Semitské a Íránské národy, tedy patří do europoidní rasy. Většina teroristů jsou muslimové a většina muslimů jsou Arabové, Íránci, Afghánci, tedy příslušníci europoidních národů.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

To platí jen pro evropské teroristy, kde jsou to arabští muslimové. Islám je však rozšířen i jinde ve světě a tam k teroristickým činům dochází také (např. Bali, Jihovýchodní Asie vůbec). Okolo 13 % muslimů žije v Indonésii, zemi s největší muslimskou komunitou vůbec, 25 % v Jižní Asii a 20 % na Blízkém východě, resp. arabských zemích. Početné muslimské komunity se nacházejí v Číně, na Balkáně, ve Východní Evropě a Rusku. A pokud vím taky v centrální Africe.
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Isl%C3%A1m

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Nuk nuk: v Evropě ano, ale většina muslimů k europoidní rase nepatří.

před 2535 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek