Avatar uživatele
Evuše

Je pravda, že na prohlídku na gynekologii musím mít 18, abych šla bez rodiče?

Je mi 16 a mám kluka skoro rok a spíme spolu. Moje matka je taková divná v tomhle a dozvědět se, že s ním spím – zabije mě. Ještě se mě bude ptát, proč tam chci jít a já jí řeknu, že spím se svým klukem a že bych tam měla chodit? Vím, že by mi zakazovala k němu chodit.. Proto se ptám, jestli je vážně pravda, že do 18 let musím jít na gynekologii s rodičem. Přijde mi to divné, když někteří rodiče jsou věřící a jejich dcera by spala s klukem a nemohla by na gynekologii do svých 18. Když bude mít nějakou nemoc třeba, tak co má dělat? :) Říct své super mamince, která by ji pak zabila? :)
Doplňuji:
prosím rychle o odpověď, chci tam jít zítra

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Pájo před 3935 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pájo

Záleží na přístupu konkrétního lékaře. Přítomnost mamky při první prohlídce má praktický význam. Maminka ví o mnoha informacích v rámci rodiny, například vrozené vývojové vady nebo rakovinná onemocnění. Navíc ví vše o tvém dětství.

Ale v podstatě tam mamka jinak není potřeba. Zitra tam běž a s gynekologem se na rovinu domluv. Myslím si, že to může zůstat jen mezi vámi.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Napřed si tam zavolej a zjisti,jestli berou nové pacientky (předpokládám,že jsi tam ještě nebyla)a jestli s tebou musí jít rodič.Někteří lékaři to neřeší.Tvoje mamka není divná,jen bych řekla trochu staromódní,ale od tebe je zodpovědné,že se chceš o svoje zdraví a popřípadě i sex bez následků postarat.A jen tak na okraj;myslím si,že pokud by rodiče některé slečny byli věřící,jistě by svou dceru vychovali tak,aby byla třeba ještě v 18 panna,tedy aspoň myslím.
Více v článku
http://proslec­ny.cz/krok-za-krokem-poprve-na-gynekologii/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Ano, je to pravda. Buď tam musíš jít s rodičem, nebo mít jeho souhlas. Někteří lékaři to prý tak promptně nedodržují. Nejlépe si to ověřit telefonicky. Přikládám Ti pro informaci, na co se Tě lékař bude ptát a jak první návštěva asi vypadá.

Zdroj: http://www.an­tikoncepce.cz/gy­nekolog/prvni-navsteva-gynekologa/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
r.t.y

Já tam šla poprvé sama, nebyla jsem plnoletá. Nikdo se po rodičích neptal…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Evuše

nemůžu právě, protože by se mě ptala proč tam chci jít a já bych jí musela říct, že nejsem panna a že s ním spím a tak.. Za to mě zabije :)

před 3935 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

Mamce říkat,že nejsi panna nemusíš,ono je celkem normální,že po první menstruaci se ke gynekologovi chodí.

před 3935 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek