Avatar uživatele
pizlicka

Je pravda, že otázky na naše odpovědi v životě přicházejí, až je člověk připraven?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, zjentek, Kepler před 2387 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hranato

Odpoveď byla označena jako užitečná

Nemáte v té větě logickou chybu. Fakt myslíte „otázky na naše odpovědi“ nebo „odpovědi na naše otázky“.
Odpovědi na naše otázky v životě přicházejí ihned po položení otázky. Vlastně je máme neustále přímo pod nosem. Jen je nevidíme, nechápeme, nerozumíme, nedokážeme si je dát do souvislostí a tím pádem je nepovažujeme za odpověď buď vůbec, nebo nám jako odpověď nestačí a tak hledáme jiné „lepší“ odpovědi. Bohužel to co už jsme si v hlavě jednou zaškatulkovali jako „že to není teď ta správná a pravdivá odpověď na naši otázku“ většinou v budoucnu ignorujeme a honíme se místo toho za jinými lepšími a lepšími odpověďmi, které zase zaškatulkujeme. A když už jiné lepší odpovědi dojdou tak se obyčejně spokojíme s nějakým často sdíleným předsudkem a pak se navzájem s ostatními dokola utvrzujeme v tom, že je to ta „pravdivá“ odpověď na naše otázky v životě. I když potom v životě narážíme na to, že odpověď není až tak „poravdivá nebo dobrá“ raději si např. pomocí sociálních bublin potvrzujeme její „pravdivost“, rveme do toho emoce tím že si porovnáváme míru odhodlání neustoupit a naší „správnou a pravdivou“ odpověď prosazovat a bránit, případně rovnou eliminujeme toho nebo to co nám „pravdu a správnost“ nabourává. No a přitom stále máme pod nosem dřívější, nejspíš jednodušší a určitě míň hloupější odpověď na ty naše původně chytré otázky v životě. A nevšímáme si jí dokud nás k tomu nedožene utrpení, které nám ta naše „špatná“ odpověď nevyhnutelně opakovaně a dlouhodobě způsobuje. Takže asi tak ;)

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10, pizlicka Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ano, bývá to tak.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Dá se to tak říct. Odpovědi na naše otázky nalezneme až když dozrajeme a jsme ochotni pravdu přijmout. Připravit se na to nedá, přichází to samo. Někdo ale k moudrosti nedospěje nikdy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Ano je to samozřejmě tak a vysvětluju si to následovně-

Pokud odpověď nechápu, nedostal jsem ji. Až ji pochopím, odpověděl jsem si sám. ;)

Jeden příklad za všechny-

Pokud homosexuál dostane odpověď, že registrované partnerství je legální a přeloží si informaci tak, že je správné, není ještě připraven!


Jinak- otázky na vaše odpovědi (server) přicházejí bez přípravy, takže bacha na to!

Představa byla asi jiná, leč bohužel, nelze se na ně připravit ;)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Hranato, souhlas, mě už eliminovali!

před 2386 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
pizlicka

tak,věděla jsem,že to tak v životě chodí,že odpovědi člověk dostane,až je připraven,jen jsem se díky vám dozvěděla zakladni věc,kterou jsem sama nevěděla,až je připraven PRAVDU SLYŠET.děkuju moc moc všem.ale hezky jsem vás zmátla,že jste tápali,zda tu myslím otázky,odpově­di,nebo v životě.nenechali jste se zmást,strašně moc se mi líbí odpovědi vás všech,děkuju moc 🙂****

před 2386 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Ano, až je připraven slyšet, je připraven. Takovej student ti pak klidně a do očí řekne třeba- já vím, kdo jsem …no a to je moment, kdy je už fakt těžký jej/ji cokoliv naučit ;)

před 2386 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
pizlicka

Waaau,hranato,to je super odpověd.ano,opravdu to tak je.

před 2386 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek