Avatar uživatele
Smackdown

Je pravda, že policie hledá obětního beránka, aby byl případ uzavřen?

Špína o které se nemluví

Zajímavá 0 před 2178 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

Co myslíš? To víš, kriminálka Anděl je jedna věc, životní realita je o tom, jestli dostaneš anebo nedostaneš prémie. Tím nechci říci, že vůbec nehledají skutečného pachatele, ale když nic k mání není, přijde vhod i ten kdo se nachomýtne.

Příklad – chytí 12tiletého kluka, co ukradl kolo. Přišijí mu DALŠÍCH 15 nevyřešených krádeží kol – protože vědí, že dál se s tím nic dělat nebude. (státní zástupce to pro nezletilost pachatele odloží) Atd. atd. Objasněnost trestných činů nám parádně roste (budou hezčí statistiky!), budou prémie a všichni jsou spokojení!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nepracuji u policie, nevím, ale všude jsou jen lidé. Teoreticky je to možné. Pokud se to stává, tak myslím , že pouze v ojedinělých případech.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Věřím tomu, že se to občas stává, zvláště kdy se jedná o nepříjemný a choulostivý případ.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Otázka je obecná, netýká se zřejmě konkrétního případu. Obecně to neplatí. Orgánům činným v trestním řízení jde obecně o to, aby byla zjištěna objektivní pravda a pachatel potrestán zákonným způsobem.
Samozřejmě nelze dávat ruku do ohně za všechny policisty (připomeňme, že policejní orgán je jen jakýsi servis pro státního zástupce a definitivně o vině rozhoduje soud), chyby se stávají a i motivace některých policistů může být poněkud mimoběžná se zájmem na nalezení spravedlnosti. Nicméně obecně platí, že policie opatřuje důkazy k objasnění případu (kdo a co spáchal) tak, aby bylo možné vynést spravedlivé (přesněji zákonné) rozhodnutí ve věci.
Nespravedlivé potrestání nevinného je ten nejhorší možný výsledek a to si žádný poctivý policista nemůže přát a neměl by to dopustit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

A o čem to má bejt? Není jedom jedna špína, o které se nemluví..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Z doslechu vím že to tak alespoň někde funguje…
Chytli jednoho blbce (spolužáka) při vysávání nádrží aut a hodili na něj všechna vysátá auta v oblasti. Tuším že tam byla nějaká pohrůžka, že pokud bude protestovat bude to horší… Ale už je to dost dávno. Radši budu doufat že se poměry u policie zlepšili.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Policie měla startovací čáru do kapitalismu, zkušení policisté po velkém sametu, pokud měli jiný názor na budování nového ismu začali odcházet, neb vyhozeni, Vrchní humanista měl názor, do pěti let max. věk u policistů 30 let. Tak později když se mordovali důchodci a la manžílků Stodolů, tak tam vyšetřovali odborníci do 30 let, poté to převzal starý kriminalista, který trochu zápasil s počítači neměl Mgr., a během tří týdnů mordy vyřešeny. Poté kdo měl problém s počítači, neb neměl alespoň Mgr. byl opět vyměněn, rovněž je více papírování, než práce v terénu. Jinak naše mladá generace by měla posílit policejní sbor, zákl. plat 15–17 tisíc po zaučení chytat po ulicích fetky, opilce, šlapky dále případně v kanceláři odklízet zvratky a jiné odpady po zadržení uvedených a hlavně se strachovat, zda jednám hůmanně, dle předpisů, neb při použití obušky i zbraně bude vše vysvětlovat u GIPSu soudů a.p. I když za pět let po nástupu budu mít nárok na zvýšení platu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek