Avatar uživatele
anonym

Je pravda, že v Egyptě prostě chutná pomerančová Fanta nejlépe?

Viz názor znalce:

ČR – WTF??? Kde je naše dobrá Fanta? Pomeranč? Kde? V chuti není, v barvě není, jen etiketa má původní oranžovou barvu. Dnešní barva i chuť jsou spíše lehce citrónové, než pomerančové. Zbytečně sycené, málo sladké, nepochopitelné, chuťově na úrovni neznačkových patoků za pár kaček. Několik let jsem českou Fantu nepil a nevěřícně kroutím hlavou. Než Fantu z ČR, tak radši Mirindu. U Pepsi asi ví, jak chutná pomeranč.
fanta-czech-tunis-egypt-orange-reviews

Tunis vs. CZ

Tunis – Tohle je pořádný kus pomerančového nápoje! Nádherná oranžová barva, příjemná vůně, akorát sladký… Ke klasickému pomerančovému nápoji má ale dost daleko. Připomíná spíše nějaký pomerančový bonbón, i když dost dobrý. K Fantě před 10 lety má sice pořád dost daleko a evidentně se přizpůsobuje místním chutím a návykům. Český patok poráží na plné čáře, Mirindu neporazí ani dnes. Tohle na dovče rozhodně zkuste ;)

Egypt – Ač nemůžu udělat přímé porovnání, v Egyptě Fanta chutnala prostě nejlépe. A nejen to – hlavní je to, že chutnala právě tak, jak chutnala u nás před několika lety. Kdyby „nová“ česká verze chutnala, nenapíšu ani písmenko. Ale tohle? Proti tomu je egyptská verze naprostou mňamkou jak má být! Sycená, sladká i barevná tak akorát. Přesně to, co očekáváte od značkového nápoje za takové peníze. V Egyptě lepší piva a vůbec všeho.

fanta-foreing-more-orange-more-fantas

Výsledek? Než naší Fantu, to si radši kupte Rockstar XDurance Orange. Tedy to jen z pohledu energy maniaka. Kupte si samozřejmě Mirindu, ta chutná, barvu má furt „stejnou“… Ale naše Fanta? To je naprostej odpad, vždyť lepší je i v zemích, kde by vůbec nemusela být dobrá, tam je to lidem jedno a turisty to jen naštve. Nakonec jsem zmixoval tuniskou a českou verzi 1:1 a měl z toho téměř přesně to, co u nás kdysi. Mňam… :(

http://energy-drinks.cz/text-neni-fanta-jako-fanta-ceska-je-odpad-africka-ji-dava-na-prak/

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2821 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Dismas

Jen když je vyrobena z egyptské kohoutkové vody, to pak důkladně poznáš egyptskou kulturnost, neboť jak známo, kulturnost národa se měří čistotou toalet.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek