Avatar uživatele
Neonka

Je pravda, že v dobách socializmu, byl přidělován podnájemník tomu, kdo obýval větší plochu bytu, než byla norma ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? anonym, annas, Bičiště před 4799 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Co si pamatuji,tak v naší obci se nepřiděloval žádný nájemník,ale byty se dávaly jen takové velikosti,kolik bylo „třeba“.Třípokoják nedostal nikdo,kdo neměl 3 děti,taková byla praxe u nás.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

V našem městě tomu tak bylo. I rodinné doby byly povinně obsazovány. Konkrétně náš soused dostal do rodinného domu nechtěného nájemníka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
atriplex

Ano, třeba do vily byly nastěhovány různé rodiny. Také byla praxe „administrativně rozděleného bytu“. Představte si byt 3+1 ve kterém bydlely 2 rodiny. Každá měla jeden pokoj + kuchyň. A protože byt nešel rozdělit zdí, tak to bylo rozděleno jenom v podnájemní smlouvě.

Praxe, na kterou se ptáte, byla obvyklá po válce či v 50.letech. Tehdy byl akutní nedostatek bytů. V pozdějších dobách se tato praxe již v takové míře nevyskytovala.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Ještě v osmdesátých letech prý v okolí Prahy kde se stavěl obranný raketový půlvěnec východního bloku byli důstojníci nastěhováni do rodinných domků kde nebyla obydlena druhá bytová jednotka (tenkrát se stavělo „jedno patro pro děti do zásoby“). Co je pravda nevím, ale celkem tomu věřím. Odpovídá to duchu tehdejší doby.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
deny555

U nás na trutnovsku taková praxe tedy nebyla.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek