Avatar uživatele
anonym

Je pravda, že v roce 2042 nebudou už tvořit většinu populace Ameriky obyvatelé bílé pleti a nahradí je etnické menšiny?

Zajímavá 0 před 2537 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Amerika ako svetadiel je osídlená prevažne etnicky zmiešaným obyvateľstvom. Treba si uvedomiť, že prinajmenej od roku 1492 do indiánskej krve bola postupne pridávaná krv bielej „nadrasy“ a „čierneho ebenu“ k tomu jemne prikorenená „žltou ryžou“, pre zlepšenie kvality človeka amerického, by povedali zástanci vytvorenia novej „americkej rasy“
Ale zjavne Amerikou myslíte len jej časť pod názvom USA… kde etnické a národnostné rozpory už pomaly, ale naozaj strašne pomaly, odchádzajú do minulosti a vytvára sa nová rasa „Američan, občan USA“

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ano, Evropa na tom bude stejně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Pravda? To jsou prognózy vytvořené na základě určitého předpokladu, který může a nemusí být pravdivý a to je závislé na více faktorech.
Do roku 2042 zbývá 25 let, což přibližně jedna generace, osobně si myslím, že za tak krátkou dobu nemůže dojít k nějaké závratné změně. Na druhou stranu, Severní Amerikou se obvykle myslí USA, Kanada a Mexiko. Můžeme tu dikutovat o tom, kdo jsou etnické menšiny a kdo je obyvatel bílé pleti :D V Kanadě a v USA tvoří určité procento původní obyvatelstvo, které rozhodně není „bílé“. Dále je především v USA obrovský počet potomků černošských otroků a samozřejmě imigrace legální i nelegální je směřovaná do Kanady a USA je možná i pestřejší než ta do Evropy. Přesto mají např. USA populační růst necelé 1 procento ročně a etnických skupin je tam sice hodně, ale dohromady tvoří i s míšenci asi 20 procent obyvatel.
Ovšem pokud zdroj, ze kterého máte tuto prognózu, zahrnuje do Severní Ameriky i to Mexiko (které tam patří, ale ne každý ho tam počítá), pak je situace jiná a „běloši“ už jsou v menšině celkem dlouho, tam je totiž 60 procent míšenců a 30 procent Indiánů – jen pak sporné je nazývat menšinami.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Ten rok 42 je dost hodně nadnesený. V Německu jsou přečísleni už na základní škole, zatím v nižších ročnících.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

děkuji všem za odpovědi !

před 2533 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Cestování