Avatar uživatele
hapiky

Je pravděpodobné, že nás jiné vyspělé vesmírné civilizace berou jako odstrašující příklad?

To by vysvětlovalo jejich zdrženlivost vůči nám. Jsme pro ně snad jen herci z planety hrůzy, aneb to může být někde jinde ještě horší?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 2677 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Roman71

Vezmu-li to pohledem tvé otázky, pak je zbytečné, aby vesmírné civilizace ničily život na zemi.. lidé to udělají za ně.

Můžu tě ale uklidnit. Země a život na ní bude existovat i nadále, jen dojde ke změně systému fungování a to návratem k původním hodnotám. Lidstvo se až příliš vzdálilo od Původce života, i to bude napraveno :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

No, to je fakt zajímavá otázka. Bohužel jen teoretická a filozofická. Jestli jsme náhodný jev a naše inteligence je ve Vesmíru sama, totéž se týká i dalších inteligencí, pokud nějaké jsou. Vesmír snad trvá 13.8 mld , člověk jen snad 100 tis let. I za to mrknutí oka se vždy zrodily mnohem horší zrůdy. Ovšem na Člověka to nemá.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Zbynas

Podle jistého vzorce je pravděpodobnost vyspělých civilizací v celém vesmíru 1 – 10. Pravděpodob­nost, že o nás někdo ví, pokud taková civilizace vůbec existuje, se rovná nule.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MK44

Jsou případy, kdy určit pravděpodobnost je dost zapeklitá záležitost. V případě Vašeho dotazu je to dokonce nemožné. Žádná jiná civilizace mimo té pozemské nám totiž není známa. Logicky tedy ani žádná vesmírná. Vyspělá(!) civilizace dokonce nebyla nikde detekována vůbec. Z čeho tedy chcete zjišťovat pravděpodobnost?

A jestli to někde jinde může být ještě horší? Co by nemohlo. Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř.

Na druhou stranu, že by ty různé případy UFO byly vlastně školní výchovně – odstrašující výlety pořádané pro ufóny školou povinné? „Když budete zlobit, skončíte jako pozemšťané!“
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luckykubrt

Jako odstrašující příklad je tu mimozemšťan Lucifer („světlonoš“, který zavádí lidstvo na scestí) a lidé, kteří mu třeba i nevědomě slouží. Na druhé straně tu jsou Andělé světla s naším Pánem Ježíšem Kristem, kteří nám pomáhají. Tak to vidím já. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Já myslím, že nejpravděpodobnější je, že o nás jiné vyspělé vesmírné civilizace vůbec neví.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
hapiky

Kepler: Ne všichni lidé jsou nelidští, ono to tak může z pohledu lepších civilizací vypadat. Ono se to tak děje, když se nechá inteligentním tvorům volné pole působnosti. I přesto je krásné na naši planetě žít, naše planeta je krásná, což si někdo uvědomuje, někdo na to kašle. Jen ty peníze!

před 2677 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Ani netušíš, jak moc bych si to takhle přál! Přece nechci být vrahem svého prostředí. Možná někdy nějaký ET dorazí a poradí. To že vůbec dorazí bude důkazem jeho moudrosti.

před 2677 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

Neustále se utvrzuji v tom, že čím inteligentnější civilizace, tím zdrženlivější, či jednotnější v názorech na okolní vesmír. Kdyby v celém známém vesmíru nikdo jiný nebyl, bylo by to přinejmenším obrovské plýtvání prostorem, jak poznamenal jeden významný vědec. Jestli se někdy technicky dopracujeme k návštěvám jiných nižších civilizací, náš pohled na jejich kulturu bude také jiný, a vnucovat jim naše způsoby nebude žádoucí, snad jen občasně a zcela anonymě, jak se to děje dnes.

před 2677 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek