Předmět Autor Datum
pokud vim, tak to chodi jen na některech USB (hlavne u NB-to vsude nechodi)
AZOR 14.11.2007 12:39
AZOR
Napajanie z USB neodporucam nikdy, akykolvek disk, vsetky totiz aspon pri rozbehu dosahuju spickovy…
MM.. 14.11.2007 13:32
MM..
pro jistotu kupuj jen usb/2.5"ide redukce, které mají zdvojený usb vstup kvůli napájení. nemusí to v…
lední brtník 14.11.2007 13:41
lední brtník
7200ot jsem nezkoušel, ale trochu bych se toho bál. Na některých deskách/NB se nerozjednou ani někte… poslední
anarchist 14.11.2007 13:43
anarchist

Napajanie z USB neodporucam nikdy, akykolvek disk, vsetky totiz aspon pri rozbehu dosahuju spickovy odber vyssi ako je max. u USB (500mA) a niektore dosky/NB potom USB vypinaju (overcurrent). Vzdy je dobre kupovat USB ramcek ktory ma moznost bud a) pouzit dva USB konektory ako napajanie alebo b)ma vstup na externy zdroj, ktory ak budes mat problemy s napajanim z USB mozes potom dokupit apod.

pro jistotu kupuj jen usb/2.5"ide redukce, které mají zdvojený usb vstup kvůli napájení. nemusí to ve 100% případů pomoct, záleží jak má skutečně výrobce boardu řešené omezení napájení usb, ale v nejhorším koupíš usb krabičku s pomocným napájecím adaptérem.

s diskem 5.400ot jsem neměl u těch pár připojených pc problém ani přes jednoduché usb napájení, ale neznamená to že tak je vždycky pro všechny disky.

7200ot jsem nezkoušel, ale trochu bych se toho bál. Na některých deskách/NB se nerozjednou ani některé pomalejší disky (ale v konečném důsledku záleží hlavně na výrobci - dobré zkušenosti mám hlavně s WD a Samsungy, co se týče odběru). Každopádně jsem skeptický k tomu, že by se ty vyšší otáčky v externím provedení projevily pozitivně na výkonu. A u interní verze je to sporné, ono s příchodem kolmého záznamu získaly slušný potenciál i disky s 5400ot. Nemyslím, že zrovna otáčky jsou nutně klíčkovým místem výkonu 2,5" disků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru