Avatar uživatele
berry38

Je přechod na windows 10 povinný?

Mám v PC jako operační systém Windows Vista Home Premium, je do budoucna nutný přechod na windows 10, případně jaký to bude mít nevýhody když zůstanu u současnýho systému?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? jirka F, Supr653 . před 2847 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
lukas1912

ne je to lobovolni každi človek muže zustat u sveho os jaki ma kdyš si ho nechaš na pořat ten sistem a mubeš mit nevihodi třeba i aktulizace uplage kteri konči 11.4.2017

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Supr653 .

Nie, ale myslim ze coskoro Visty prestanu dostavat aktualizacie (mozno uz ani nedostavaju) ale doporucil by som ti radsej desiatku ako vistu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Rozšířená podpora Vist končí v dubnu 2017 – od té doby přestanou vycházet aktualizace. Jak vidno na příkladu předchůdce, Windows XP, u kterých už vesměs rozšířená podpora skončila (u naprosté většiny edicí XP), spoustě lidem to vůbec nevadí a pokud jim nevadí omezení systému (například nemožnost obsluhy více než cca 3,5 GB RAM paměti), vyzbrojí svůj PC antivirem a firewallem a vesele si jedou na XP dodnes, i bez aktualizací. – Takže – ne, není nutný přechod na Windows 10. Ve tvém případě to ani nejde tím dnes propíraným způsobem, vnucenou aktualizací zadarmo, protože se pro Windows Vista nenabízí. Navíc u tak starého počítače je docela možné (zejména, jde-li o notebook), že Windows 10 by neměly k dispozici kompletní sadu ovladačů a tak by ti něco nemuselo fungovat, velmi často nefunguje například Bluetooth nebo wifi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Tak povinný samozřejmě není, a já sám na ně nepřešel a nechystám se – místo toho jsem přešel na UBUNTU 16, nevidím totiž ve w10 žádný přínos, spíše jen zbytečné problémy. Ale je velmi pravděpodobné že microsoft vám tento přechod bude velmi velmi velmi velmi vnucovat. Protože v desítkách mají implementovaný svůj cloud businness a ten vám potřebují nacpat.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

nebojte se strasaku ukonceni oficialni podpory. I kdyz k tomu dojde neznamena to pro bezneho uzivatele naprosto nic. Bude vam to fungovat nadale. Jedine co vam bude zneprijemnovat zivot je neustale upozornovani na upgrade, ale pokud prijdete na to jak toto upozornovani vypnout muzete pocitac se stavajici verzi os pouzivat klidne jeste dlouhe roky bez omezeni.

před 2846 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek