Avatar uživatele
anonym

Je příznačný slogan o České poště: „Dnes podáte, zítra ztratíme“?!

Stalo se i vám, že Česká pošta ztratila zásilku? 19. srpna mi byl odeslán balík a do dnešního dne ještě nepřišel na místo určení.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, bolak, gecco před 3156 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
johana 56

Stalo a ne jednou.
Znám novější slogan : "Když nevíš,co dělat se zbytečnou padesátikorunou /stovkou/,zajddi na poštu.Jestli je pošta daleko,hoď prachy do nejbližšího kanálu a zásilku doruč sám/a.....'

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Ne. S dodáním zásilek/balíků prostřednictvím pošty mám většinou dobré zkušenosti ;)
Jediný zádrhel byl, když se člověku, který rozvážel balíčky nechělo zazvonit, počkat a předat zásilku. Jen vhodil oznámení o zásilce rovnou do schránky.
PPLko mi před 4 lety přivezlo rotoped – poškozený obal a rozbitý rotoped…
Hlavně knihy a zásilky zboží odesílaného z Moravy mám v KV kraji hned druhý den. Některé balíčky se něco nacestují a projdou několika mezisklady než dorazí k adresátovi. Logistiku také organizuje člověk.
Zaměstnanci pošt často nemají lehký chlebíček (nadělali z nich obchodníky, prodejce produktů…).
Vše je také často v lidech/zaměs­tnancích ;) Když „pošťák“ hodí obsah brašny/vozíku do kontejneru, než aby psaní roznesl… :(

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

Ano, je. Taky mi jich pár ztratila, od té doby raději posílám důležitější zásilky doporučeně.
Znáte i jejich dvě speciality – „balík do ruky“ a „balík v p.....i“?

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Běžně. Za posledních x let si dělám čárky, a vychází mi to na 100 poslaných 80 doručených a cca 20 ztracených, a to fakt nekecám. Klasické obálky vhozené do poštovní schránky se ztrácejí běžně, stejně tak pokud obálku podám přímo na poště, a stejně tak i když je to velká bublinková obálka poslaná obyčejně. Pravděpodobnost doručení u ČP je asi 79%, zbytek se ztratí. A aby toho nebylo málo, tak to prakticky nemůžeš nijak reklamovat, protože i když to podáš na přepážce a na zákaznickou kartu, tak si o tom žádný záznam nevedou. A v červenci se asi mohli v „práci“ přetrhnout, protože jsem v 1 den posílal 3 balíky a 2 z nich nikdy nedošly. A dokonce ani nedorazily mně nazpět (ani jeden z těch celkově už 34 ztracených), přesto že NA KAŽDÝ!! balík, dopis, bublinkovou obálku píšu pokaždé i zpáteční adresu.

Doporučeně to většinou dojde, ale zase to stojí o 200% víc, tak si vyber…

Internetem kdysi koloval jeden příznačný fór: „Řeknu vám skvělý vtip o České poště, ale je možné, že vám nedojde.“

Upravil/a: bolak

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
štamgast

Českou poštou jsem posílal i přijímal nespočet balíků, dopisů atd. a nikdy mi nic neztratili ani nerozbili.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Možná jsem měl štěstí. Využívám služeb pošty poměrně často a nikdy se mi nestalo, že by se zásilka ztratila. Z obchodními balíky mám tu zkušenost, že bývají zpravidla doručené do 24 hodin na druhém konci republiky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luky.1986

Vetsinou pouzivam PPLku.. Spis se mi stane, ze obchod potvrzuje emailem odeslani baliku, ale odesle ho az o nekolik dnu, tydnu pozdeji

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Dcera pracuje jako poštovní doručovatelka.Její manžel u něho v práci slyšel slogan: DNES PODÁTE, TÝDEN HLEDÁTE.
Dcera toto řekla před spoluzaměstnan­kyněmi a za dva dny byla volána k vedoucí a ta ji řekla, že má za toto na půl roku stržené prémie a jakmile něco provede, tak ihned má rozvázaný ptracovní poměr.
Zdůvodnění: POMLOUVÁ FIRMU VE KTERÉ PRACUJE.
Zlatí komunisti, tam nikdy nikoho nevyhodili ani nedostal pokutu za to, že pomlouvá firmu ve které pracuje.
A další aspekt.
Na rajonu jim sebrali jednu doručovatelku a místo ní dostali služební auto.V autě je GPS a tak mají na poště přehled kde auto stojí a jak dlouho.Když si u vedoucí stěžovali, že to nemohou stihnout, bylo jim žečeno, ŽE NEMAJÍ ČEKAT U KAŽDÉHO VCHODU PANELÁKU AŽ NĚKDO PŘIJDE PŘEVZÍT DOPORUČENÝ DOPIS, ALE MAJÍ TAM DÁT OZNÁMENÍ, ČÍMŽ SE JIM ZKRÁTĚJÍ DORUČOVACÍ DOBY A VŠECHNO STIHNOU.
Ano, toto jsou kapitalistické služby veřejnosti.Za komunistů se toto nestávalo, jak říká dcera, každá babička či děda čekali na pošťačku aby si popovídali a někdy jim i pomáhala vyplnit všelijaká lejstra, což v dnešní době NENÍ možné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Muffz

lahny – pravda, avsak vemte v uvahu, kolik dopisu bylo treba dorucit za komunistu a kolik dnes. Kdysi na to ten cas proste byl, ted neni. Lidi si posilaji baliky ze zahranici, pres e-shopy z Ciny za nizke ceny atd., a tech baliku jsou tisice denne. A to rikam jen baliky, kde jsou dopisy. Je to hra o nervy, ale nedivim se Ceske poste, ze nekdy proste nestiha. Byli jsme tam i na exkurzi a nestacil jsem zirat, kolik zasilek jim behem te hodiny proslo pod rukama.

Jeste k te pomluve – tohle udela kazda firma. Zadna si nenecha nicit povest, navic od svych zamestnancu. Muze byt dcera rada, ze nedostala na hodinu vyhazov. Nemalo je milionovych az miliardovych soudnich sporu „jen“ diky poskozeni na povesti jine firmy.

Navic pokud ma nekdo problem s Ceskou postou, jsou i jine moznosti, jak odeslat balik. Osobne kdyz si neco objednavam a vim, ze v den, kdy mi to prijde, budu doma, tak nechavam PPL. Kdyz si nejsem jisty, tak necham Ceskou postu a vyzvednu si balik na poste vecer. Zatim se mi nestalo, ze by se s nejakym balikem neco stalo, nedejboze se ztratil.

Upravil/a: Muffz

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

S poštou mám jen kladné zkušenosti. Nikdy se mi nic neztratilo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

příznačný je pro všechny firmy, které se zabývají rozvozem, doručováním zásilek. v jedné takové pracuji a vím, jak se se zásilkami manipuluje, jak se ztrácejí atd. systém jako takový, je dnes jednoduchý. zásilku opatřit štítkem s čár.kódem a tento štítek doprovází zásilku od A až do Z. pokud zásilku někdo neukradne, tak pak někde leží. při načtení scannerem je vždy zásilka identifikovatelná, pokud nedojde k chybě, porušení kódu atd. pak se zásilka stává neshodnou a pak už záleží na komunikaci, jak je kdo schopný zásilku najít, resp. mít chuť ji hledat. pokud je ve firmě bordel a neschopnost, tak pak se zásilka „ztratí“ (leží někde v rohu). takže Vaše zásilka má číslo a každý její pohyb byl skenován na terminálu při příjmu či výdeji. teď jen kouknout , kde poslední pohyb končí a tam bych začal

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
McArthur

Využívám Českou poštu často a její spolehlivost s doručením i rychlostí je velice dobrá. Srovnatelná s DPD, PPL či Geis.

Že se v tom množství občas něco ztratí? To se stává u každého přepravce. Každý přepravce je na to pojištěn.

Problém s nedoručením zásilky k prvním dveřím mají také všichni dopravci. Když je tam někdo, kdo má svou práci rád, tak balík doručí. Když je na stejné pozici brigádník nebo záskok, tak to podle toho vypadá. A opravdu je jedno, zda-li je to ta či ona dopravka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

pro Muffz
Dnes jenom k nám do vesnice jezdí 3 !!!!!! auta pošty.Ráno v šest hodin auto rozváží noviny.Během dopoledne jezdí doručovatelky s poštou (další auto) a během jejich jízdy ještě přijíždí TŘETÍ!!! auto s balíkama.
Za komunisů sice balíky nerozváželi, ale bylo více novin než dnes (v naší vesnici každá domácnost brala nějaké noviny) a bylo více dopisů či pohlednic.
Dneska na prstech jedné ruky spočítám kolik domácností bere DENNĚ noviny a kvůli několika lidem sem jezdí auto s novinama (tomu říkám hospodaření!!!), pohlednice jsou sporadické (vlastně odpadly i korespondenční lístky) ale o to víc nosí pošťačky reklamních letáků.Jak říká dcera, ona má každý druhý den 3!!!! tašky letáků (ještě že jezdí autem, jinak by se musela pro každou tašku zvlášt vracet na poštu, protože 3 tašky letáků neunese.

před 3156 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Nakupování