Avatar uživatele
jirka21kufr

Je rozumné vykonávat práci, která mě nebaví?

Hezký večer,
úřad práce mě přidělil přes agenturu na výkon práce do kanceláře. Výkon práce se mně ale nelíbí, jedná se o papírování. Chtěl bych spíše vykonávat práci, ve které využiji své znalosti německého jazyka, ale zatím jsem žádnou takovou nabídku nenašel. Za měsíc bych chtěl skončit a najít si jiné zaměstnání. Myslíte, že je to rozumné rozhodnutí? Mám SŠ vzdělání s maturitou.
Děkuji.

Zajímavá 0 před 2264 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

Není to rozumné rozhodnutí.

Postupujte opačně: Najděte si vhodné zaměstnání a teprve
potom před koncem zkušební doby pracovní poměr zrušte.

Chcete-li využít znalosti němčiny, hledejte práci
v německých pracovních portálech, případně v nich
sám zdarma inzerujte.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… teda dostat šoloch v kanclu přes úřad práce a ještě si stěžovat >>> co by jsi proboha chtěl? … nejni výjimkou, že takovým nabídnou maximálně kasu v supermarketu, jelikož nic jinýho nejni …
… převážná většina prací se vykonává z důvodu záliby v peníze, ne pro práci samotnou, práce je většinou totiž poslední zoufalej pokus, jak k penězům přijít …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Tak jako když Ti pracák našel flek, zdá se, že docela slušnej a Ty chceš zdrhnout? Kdybys napsal že je tam hroznej kolektiv, šéf se Tě snaží sedřít z kůže, nutěj tě tahat 50kg pytle na zádech…
Pokud Tě práce nebaví, tak hledej jinou. Ale s výpovědí-ukončením PP počkej dokud nebudeš mít slušnou nabídku. Jestli si myslíš, že se půjdeš zas hned přihlásit na pracák a oni se přetrhnou jen aby Ti našli skvěle placenou práci Tobě na míru tak s tím bych zas tak moc nepočítal. Hlavní cíl PU co se hledání práce týče je aby lidé byli soběstační a nezakrněli doma na dávkách. Klidně to co máš ber jako stratovní pozici pro to najít si něco lepšího. Ale to hledání už je na Tobě. Pokud s penězi problém nemáš, nemusíš se na PU hlásit vůbec.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Rozumný postup by to nebyl, výpadek v příjmu si málokdo může dovolit. NEJDŘÍV bych si našel jiné vhodné místo a pak bych odešel. Trošku to sice komplikuje výpovědní lhůta, ale dohodou se to dá vyřešit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Už mám trochu „nasosáno“, možná proto jsem úpo mimo z této otázky. Nějak ji nechápu. Proč bereš práci od pracáku, obzvláště když tě nebaví? Proč si tedy nenajdeš práci, která tě bude bavit?

Práce od pracáku tu není od toho, aby tě bavila, ale abys VŮBEC NĚJAKOU PRÁCI MĚL. (a tedy i příjem) Je to především pro ty, kteří NEMOHOU najít ŽÁDNOU práci.

Odpověď zní – pokud nedokážeš získat práci, co tě baví a pokud nechceš loupit a krást či trejdit fety (což mimochodem není tak lehké, jak to vypadá v TV) a nemáš žádný zdroj příjmů, tak JE ROZUMNÉ dělat práci, co tě nebaví. Další možnost totiž je chcípnout hladem/zimou na ulici a TO MI NEPŘIPADÁ rozumné! :D :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sonka Pop

Ne, rozhodně to rozumné není! Dělej práci, která tě baví! Nezapomeň, že v práci trávíme většinu část dne. Není dobré trávit čas někde, kde tě to nebaví.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sonka Pop

Určitě dám. Hned, jak se mi ozvou, tak dám vědět. Trochu jsem zaspala, ale už se tomu jdu věnovat.

před 1701 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
XenieRo

Jj, přesně tak to udělej. Já ti budu moc moc držet palce! Pak dej vědět, jak to dopadlo :)

před 1730 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pajka.111

Hele, to já ti asi neřeknu, nevím, kdo ten pohovor povede. Ale mrkni se v klidu na nabídku http://www.lmcg2­.com/pd/1360781844?ex­portID=18133080­4&rps=254&sou­rce=3, projdi si ji. Napiš CV a vyčkej, oni se ti určitě ozvou a pak už budeš vědět víc :)

před 1758 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
jirka21kufr

Nemyslím si, že lidi, kteří studují SŠ by šli pracovat do Kauflandu. To maximálně tak s vyučením.

před 2264 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… myslet si to můžeš, ale dělá tam dost vysokoškoláků, když totiž nejni jiná možnost …

před 2264 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek