Avatar uživatele
anonym

Je rychlost při oční operaci laserem menší jak 2,5 sekundy na 1 dioptrii se současným zachováním extrémní přesnosti?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 2718 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Záleží jaká oční vada se koriguje. Osobně mně trvalo jedno oko cca 25 sekund a druhé oko, kde se odstraňovala i cylindrická dioptrie, asi 35 sek. Technika jde ale dopředu. Já jsem podstoupil operaci v roce 2004. Nicméně stejně silná vrstva rohovky se musí odpařit tak jako tak a to moc zrychlovat nepůjde. Přesnost ano.

Jenom upozorňuji, že pacient který podstoupil dioptrickou korekci laserem musí počítat dříve, nebo později se syndromem suchého oka, kterého se již nezbaví.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?johana 56 Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

mosoj: Budu mít brzy ± 10 let od oční operace a také mám syndrom suchého oka. Je zajímavé, že na nic takového mě před zákrokem neupozorňovali, ale proč taky? Přišli by o svých skoro 30 tisíc. Vidíš pořád skvěle, či jsi byl už na korekci? Já vidím stále fajn. Je zajímavé, že úprava rohovky dokáže znemožnit přirozené funkci zvlčování očí. Oko je holt funkční pořádně jen když je netknuté to tak vypadá.

před 2718 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kura

Já byl na laseru tento rok v létě a syndrom suchého oka je prý odstraněn, byl jsem na tom nejdražším co tam měli, 6D diamant laser.

před 2718 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

Jsem rád že někdo potvrdil můj závěr o suchém oku. Klinika se k tomu nehlásí a tak to řeším jak jinak než kapkami.
Já jsem to měl trochu složitější, neboť na blízko nepotřebuji brýle ani nyní. Takže mně nemohli stáhnout – dioptrii na nulu protože bych přišel o to vidění na blízko. Nechali mně tam po dohodě cca –1 dioptrii ( to byl záměr) nicméně to vyšlo na –0,75 a již jsem začal hůře vidět na blízko. Naštěstí se to asi během půl roku zhoršilo na tu –1D a vidění na blízko se vrátilo. Přesto to byla nádhera měl jsem před operací –4 D a cca –1 cylindr!!!! Nyní mám tak –2 D. Stárnutí oka operace nezabrání. Na žádnou korekci nepůjdu, ani by mně zřejmě již nevzali.

před 2718 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek