Avatar uživatele
autacek

Je spravedlivé, když cca 30 % populace ČR živí ten zbytek?

A nemělo by se to těm pracovitým nějak kompenzovat? Jako že by měli naopak v něčem nějaké výhody?

Mimochodem státní zaměstnanec je placen z peněz státu, takže je zase závislý na tom, co tam odvedou ti druzí.

(obdobná otázka tu nebyla, neb ta předchozí se ptala na volební právo a do toho prý nikomu nic není)

Zajímavá 0 před 2442 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
bolak

To záleží na tom, do které skupiny zrovna patřím, pokud patřím do té, co živí, tak je to nespravedlivý a tenhle stát je jedno velký svinstvo, pokud patřím do té, co je živena, tak je to jedině správně a ty seš provokatér.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Je to spravedlivé a jinak to prostě ani nejde. Až dosáhneš důchodového věku, tak na tebe bude pracovat možná jen 25 % ekonomicky činných lidí. Příčina je v nepříznivém demografickém vývoji – populace stárne, protože spousta lidí dává přednost luxusnějšímu autu a každoroční dovolené u moře, než aby plodila děti. Ty přece hodně stojí, že. Tuším, že porodnost je u nás asi na 1,6 dítěte na rodinu. Smutné.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Těmi 30-ti % myslíš zřejmě „populaci“ která produkuje materiální výrobky. Ale (pomineme-li naše špatně fungující politické struktury – zjednodušeně) tak pro funkci společnosti je nutno i zajišťovat vývoj a výuku (zdravotnictví, školství), bezpečnost (policie, vojsko), obchod, bankovnictví a další obory, které neprodukují konkrétní výrobky, ale pro chod společnosti jsou nepostradatelné.
A i ti „státní zaměstnanci“ (MÚ, OÚ, FÚ) jsou pro chod společnosti rovněž potřební.
A společnost také zabezpečuje, po materiální stránce, rovněž skupiny tělesně i duševně postižené a v neposlední řadě důchodce.
Ale i ti, kteří podle Tebe „živí“, by nemohli žít bez toho „zbytku“, kteří přímo neprodukují konkrétní materiální výrobky a také mohou být, nebo jednou budou těmi, co budou „živeni“ a budou tím „zbytkem“.
Tak co na tom vidíš tak nespravedlivého?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
independent

Dobá otázka, zrovna jsem se chtěl zeptat kolik % lidí živí tu většinu, já skouším změnit skupinu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MonkeyKing

Je důležité, aby byl někdo nezaměstnaný, aby se udržela správná inflace.

Mám na tebe dotaz: Proč ty a většina Čechu řeší, že na někoho vydělávají? Jestli ti dávaj málo, tak si najdi jinou práci nebo drž *** a makej (bez urážky)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Poněvadž v české kotlině není kapitalismus, ale smíchanina sociálního kapitalismu, rovněž nejsou vhodné podmínky pro rodiny s více dětmi / mimo určité komunity /, tudíž populace stárne a vyřeší se to donuceným přílivem imigrantů, jejich sexu apetit na výrobů dětí je daleko vyšší

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek