Avatar uživatele
dgfdgf

Je tady někdo kdo by chtěl aby se v Česku platilo eurem? Proč? Jaký všechny by to mělo následky?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3166 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Ne,nechci za žádnou cenu.
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-nikdo-v-cr-nechce-euro
http://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=euro

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Podobná otázka tu již několikrát byla. Např. http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/byly-byste-pro-aby-se-v-cr-zavedlo-euro a řada dalších.

Omlouvám se za totožnou odpověď, Jugar byl o malinko rychlejší.

Upravil/a: Lamalam

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Já sem rozhodně proti, ale pokud o tom rozhodne referendum, podřídím se jeho výsledky. Pro Eurochtivé:
Příznivci Eura jásejte, Řecko na mizině: Na splátku pro MMF nejsou peníze, sociální systém kolabuje. EU se bude asi skládat na Řecko a do toho ještě statisíce imigrantů každý měsíc podle nařízených kvót. Budete se mít super.

P.S. Jugare, proč sem vkládáš odkazy na otázky staré několik let? Na to není nikdo zvědavý. Já byl před několika roky zastáncem Eura, ale po zralé úvaze jsem pro NE! Tázající má v tom zmatek!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

nechtěl…proč nemají € vyspělé destinace jako Británie, Švédsko, Norsko, Švýcarsko ? oni už vědí proč a Germáni ? nostalgicky šilhají zpět po své mařeně

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Já! … a mnohí turisti prichádzajúci do ČR a zahraniční pracovníci

malé zdôvodnenie,
Korunu ako štátnu menu neruším… ale,
ak by bola aj v ČR možnosť všade platiť aj Eurom, mnohí veksláci by prišli na bubon (kedysi znelo na Václaváku „bony, bony“, dnes počujem „change money“). Zjednodušilo by to aj nákup, veď hneď po príchode strácať čas na výmenu Eura za koruny (v čo najvýhodnejšom kurze) a opätovne pri odchode koruny na Eurá… to nehovorím o nočnom príchode bez koruny a o taxikárskom kurze škoda slov…

Dodatok:
Ak chcete vidieť len odpovede blízke svojmu srdcu (v tomto prípade „Nie €, Ano Kč“), formulujte svoju otázku inak.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Těžko říct, jednu výhodu by to ale mělo, Singer už by nemohl kurvit měnu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
McArthur

Já jsem pro přijetí eura v co nejkratším čase.

Důležitá otázka je, jaký by byl konverzní kurz. Pokud by byla koruna příliš silná, byl by to problém pro ekonomiku jako celek, pokud by byla koruna příliš slabá, ožebračilo by to nás všechny. Právě najít správný konverzní kurz je hlavní problém, který řeší přední čeští i zahraniční ekonomové.

Pro obyčejné lidi by to mělo pozitivum hlavně v cestování. Nebudeme muset řešit problém, že v některých zemích si českou korunu za místní měnu prostě nevyměníte. Další výhoda je snazší srovnávání cen u nás a v zahraničí, tj. usnadnění nakupování.

Pro český průmysl by to mělo pozitivum, že by ušetřil hromadu peněz na zajištění kurzu a u vývozních firem na směnu eura na koruny, ve kterých vyplácí mzdy.

Strašení Řeckem je nesmysl. Řecko lhalo, když vstupovalo v 80. letech do EU, Řecko lhalo, když přecházelo na euro a ani dnes si nepřiznává, že se prsí něčím, co nemá. Dokud si Řekové neřeknou pravdu mezi sebou a nezačnou s tím něco dělat, tak se z místa nehnou. Nemají teď co nabídnout. Drží je nad vodou jen turistický ruch a ouzo. Ono vyvážet rajčata za 50 c/kg a vozit je zpět téměř za dvojnásobek je ekonomický nesmysl, který nemohl fungovat.

Zdroj: http://ekonomi­ka.idnes.cz/ko­mentar-volby-recko-nespasi-rozhodnou-rajcata-a-croissanty-p54-/eko-zahranicni.as­px?c=A120615_113027_e­ko-zahranicni_spi

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Barbakane vo to de.

před 3166 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek