Avatar uživatele
Kilián

Je tato úvha správná? Jak jí vysvětlíte?

Pavlovo zaměstnání vyžaduje, aby hodně jezdil po republice. Pořídil si proto automobil. Jezdí taky hodně po Praze. Provoz v Praze je však natolik hustý, že cesta po Praze autem trvá obvykle déle než hromadnou dopravou. Cena za benzín je navíc vyšší než cena za jízdenku. Pavel však jezdí autem, protože chce co nejlépe využít peníze, které do auta investoval, včetně pojištění, které za ně musí platit, ať jezdí málo nebo více.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4344 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

Pokud jde o domácí úkol, jako že to tak vypadá, porušujete touto otázkou kodex. Četl jste ho vůbec?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Kdyby Pavel nechtěl po Praze machrovat s novým bourákem a balit na něj ženské, jezdil by pěkně sockou a autíčko by si nechal na delší štrapác. Ušetřil by tak (kdyby si pořídil lítačku, tak ještě víc!), ale je nejspíš zpovykanej a pohodlnej, jako správný pražský automobilista. Stačí se projet v osm ráno třeba Korunovační – v každém autě (jen)jeden línej Pavel!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nelze jednoduše odpovědět. Záleří kolik toho kde vlastně najezdí, s jakou dobou používání auta počítá, s pohodlím a s časovým neomezením. Ale také s vlivem na životní prostředí

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Syd

Podle mě je chybná, poněvadž ty prachy za auto už vydal a zrovna tak pojištění bude platit furt stejný, ať bude jezdit hodně, nebo málo. Že by si koupil auto a nepoužíval ho, mu bejt líto nemusí, použije ho na cesty mimo Prahu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

pokiaľ má toľko času, že môže stáť v zápchach, prečo nie.
pokiaľ sa týka financií (platí rovnako za to, či jazdí menej alebo viac), je chybná (strávi viac času v automobile, z čoho vyplýva [ak pominieme náklady na benzín], jeho autohodina má čím ďalej tým menšiu cenu [teda vzaté ad absurdum – menej ušporí]).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jose1f

Konstantní náklady (=pojištění, povinné ručení, odpisy, oprava a údržba) jsou stále stejné, ať Pavel jezdí MHD nebo autem. Dejme tomu, že tyto náklady činí měsíčně v průměru 8000 Kč. Označme tuto částku A = 8000 Kč/měsíc. Dejme tomu, že za benzin po Praze by utratil za měsíc 2500 Kč. Označme tuto částku B = 2500 Kč/měsíc. Dejme tomu, že za měsíční jízdenku by zaplatil 600 Kč. Označme tuto částku C = 600 Kč/měsíc.
Pro zvážení co je hospodárnější porovnáme dvě rovnice

  1. jízda autem = A + B = 8000 + 2500 = 10500 Kč/měsíc
  2. jízda MHD = A + C = 8000 + 600 = 8600 Kč/měsíc.

Jízda MHD je za těchto podmínek levnější.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek