Avatar uživatele
Kelt

Je to pravda, že technika řízení auta je důležitá?

Pokud budu mít dva řidiče, kteří budou jezdit stejným autem a stejně dlouho. Ten jeden – Karel bude dodržovat rychlosti a bude jezdit na pomalé otáčky, druhý – Martin to bude vytáčet do maxima, občas pojede i rychleji. A nastane situace, kdy bude muset řidič prudce zrychlit. Budou na tom obě auta stejně, nebo ne? Děkuji.

Zajímavá 0 před 2744 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Zapomněl jsi zadat základní a jedinou podmínku: jaké budou mít otáčky motoru na začátku zrychlení. Když točí motor na nízké otáčky, auto zrychluje líně. Takže budeš muset podřadit a mezi tím už ti Martinovo auto dá pocítit jen smrad z pneumatik. Jezdit by se mělo tak, aby se otáčky motoru držely v pásmu nejvyššího ťočivého momentu.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tforro

Je to pravda. Zjednodušeně řečeno, auto po důchodci, který jezdil do 80km/h a netočil to, tak bude líné. Naopak to samé auto provozované ve „svižnějším“ tempu bude lépe reagovat na plně sešlápnutý pedál.
Je to proto, že řídící jednotka se sama adaptuje na nějaký styl jízdy a podle toho pak vypadá spotřeba.
Řešením je odpojení baterie na X minut, řídící jednotka se vynuluje do „továrního nastavení“ a poté se bude učit na číst řidičovu nohu od začátku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Auta na tom budou stejně, pokud budou oba řidiči reagovat stejně.
Nebo nechápu dotaz?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek