Avatar uživatele
Arlos

Bola studená vojna medzi USA a ZSSR prvou studenou vojnou?

Zajímavá 0 před 2174 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Určitě ne, zbraněmi se řinčí po celé dějiny lidstva a ne vždy to skončí opravdovou válkou. Stejně tak 1. sv. válka nebyla první, ale tou byla sedmiletá válka. Taky na třech kontinentech.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

1.studenou vojnou možno nazvať obdobie od začiatku 20 rokov minulého storočia po koniec 30-tych rokov 20.storočia, po vytvorení tzv. sanitného kordónu novovzniknutých štátov bývalého Rakúsko – Uhorska a východobaltských štátov, keď kapitalistické štáty na čele s USA a Veľkou Britániou skrytým spôsobom bojovali proti bolševickemu zriadeniu v Sovietskom Rusku (neskôr SSSR), v ktorom až do roku 1936 prebiehali boje v jednotlivých ázijských republikách SSSR o upevnenie moci KS(b).
Oficiálne sa o tomto boji a pomoci „nezávislým chanátom, tj republikám“ pri pokusoch o odtrhnutie sa od Sväzu sovietov, na verejnosti nehovorí.

Dnes sa po krátkej pauze po 2.Studenej vojne zažívame počiatočné štádium 3.studenej vojny

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

„Studená válka“ je jen specifický názeb pro jedno konkrétní období mezi dvěma konkrétními vjensko-politickými uskupeními. Normálně by se to nazývalo napjaté vztahy, nic víc, nic méně. A to už tu bylo od starověku. :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek