Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je to virus? Nebo se jen tak chová?

Dobrý den. Chtěla bych si do jedné hry -(nebo spíše ke hře) nainstalovat Trainer. To je to, že třeba budu ve hře jako postavička nesmrtelná, nebo budu vysoko skákat,výhody, atd. Jenže když jsem si pár trainerů chtěla stáhnout, (ve WinRARu) tak mi Antivir Norton Security scan vše z bezpečnostních důvodů zablokoval, a smazal.(prý jsou to nebezpečné soubory) Jenže když jsem ten Norton Antivirus neměla, tak z několika stránek se Trainer stáhnul v pohodě, a žádný nebezpečný obsah to nehlásilo. JENŽE... NĚKDE NA JEDNÉ STRÁNCE SE PSALO,že prý se to jen jako virus jen chová,ale nebezpečné to není a šlo vše v pohodě. Nic nebezpečné nebylo. Já to teď stahuji z jiné stránky než minule, ale ten předchozí trainer -ke stažení- jsem nenašla. Myslíte, že to bude nebezpečné a poškodí mi to PC? Nebo co mám udělat, aby to Norton nesmazal a nezablokoval?

http://www.abecedaher.cz/index.php?page=trainer&pa ge2=zobrazit&id_hry=0000012693

Zkuste to otevřít...

Předmět Autor Datum
Jeden z mnoha: www.viruschief.com Další: www.virustotal.com
karel 02.10.2011 19:36
karel
jak to myslíš?
Oh my god 02.10.2011 19:46
Oh my god
Když chceš vědět, jestli je to nebezpečné, tak to tam nahrej.
karel 02.10.2011 19:47
karel
Vo všeobecnosti to nemusí byť nebezpečné. Akurát chovanie každého takého "traineru" je dosť neštanda…
pme 02.10.2011 19:58
pme
Nebo co mám udělat, aby to Norton nesmazal a nezablokoval? kazdy antivirak ma vo svojich nastavenia… poslední
MM.. 03.10.2011 02:50
MM..

Vo všeobecnosti to nemusí byť nebezpečné.
Akurát chovanie každého takého "traineru" je dosť neštandardné - modifikuje dáta iného bežiaceho programu, mení údaje v pamäti...
Preto ho väčšina, alebo takmer každý antivírus vyhodnotí ako nebezpečný súbor. Úplne pochopiteľné.:-)

Je len na Tebe a Tvojom uvážení, či vieš čo sťahuješ a že ten trainer pochádza z "dôveryhodného" zdroja.

Nebo co mám udělat, aby to Norton nesmazal a nezablokoval?

kazdy antivirak ma vo svojich nastaveniach aj moznost nastavit vynimky.

Vseobecne neda sa urcit ci je to zavadny kod alebo nie. Rizikove to je ptz take veci robia ludia ktori perfektne ovladaju reverse engineering, a nerobia to vzdy len tak zadarmo ale ked uz ta prinutia dobrovolne si nainstalovat do PC ich program (co je pre hekera uz vpodstate uspesne zakonceny "utok" :), tak je lakajuce aby si tam pridali aj nejake zadne dvierka do tvojho PC, co moze byt pre neho lukrativne ak si to nainstaluju miliony ludi. Podobne mnoho kadejakych keygen-ov a crackov na nelegalne spustenie hier je zavirena, zo stejneho dovodu. Ci je nieco fakt zavirene alebo nie si doma nezistis, zistit to moze spisckovy expert kompletnou analyzou kodu (ale to je zalezitost kludne aj dnov az tyzdov prace).

Jenže když jsem ten Norton Antivirus neměla, tak z několika stránek se Trainer stáhnul v pohodě, a žádný nebezpečný obsah to nehlásilo.

a kto ti mal hlasit nebezpecny obsah, ked si nemala antivirus? Samotny skodlivy kod ti garantovane nebude hlasit ze sa nainstaloval :) ak to nie je nejaky vydieraci typ (ze poslite SMS za 1euro a odinstalujeme vam to)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru