Avatar uživatele
nesnasims

Je to zdraví škodlivé když si často potírám tělo Alpou ?

Doplňuji:
S ničím to nemíchám, mažu si tím spánky, čelo týl → velmi mi to mpomáhá od bolesti hlavy… je to přece lepší než prášky mslím.Potírám si to tak 1× týdně

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4012 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Bedy

Alpa je 60% etanol a je určen právě k masážím (ikdyž na pítí to taky není špatné), takže by to kůži vadit nemělo. A při použití 1× za týden to vůbec.
A určitě to je lepší, než každý týden se cpát ibuprofenem nebo paracetomolem apod.

Spíš bych se zamyslel nad příčinou těch bolestí hlavy – doporučuju Vám skočit za obvoďákem, aby se na to podíval a kdyžtak Vás někam poslal.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
badisko

Zalezi proc to delas …ale pravdou je ze alpa obsahuje alkohol a ten ti bude dost vysusovat pokozku ..coz neni moc dobre …
Doplňuji:
1 tydne neni casto …:D ne to vubec nevadi ikdyby do tydne trikrat ..treba alpa a v ni vyluhovana Aloe Vera je skvela proti bolestem kloubu …a pokud jde o bolest hlavy tak si s ni nemusite mazat telo …ale staci vetrit do pokozky na spanky a zatylek…

Upravil/a: badisko

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

ještě by bylo dobré doplnit, proč to děláš a jestli si v té alpě něco rozpouštíš nebo louhuješ ,)
Doplňuji:
tak to je v pohodě cos doplnil, souhlas že je to lepší jak prášky. V Alpě by měl být ten mentol přírodní, a je taky dost mastí na trhu s tímto mentolem + éter.oleji a silice, které můžou mít obdobný účinek a nemusí tak vysušovat jako etanol. Třeba od Just je tam dobrý produkt- alpine herbal balm, stojí to ranec, ale dá se s tím šetřit. Nebo jsou na trhu rozhodně levnější produkty vhodné na toto, můžeš zkusit i klasickou čínskou mast, ten malý balzámek. Zkoušej, co má dobrý účinek pro tebe. Dobré hluboké dýchání v kombinaci s tím kterým přípravkem na bolest opravdu zabírá, zkušenost. A když budeš chtít, tak se dá taky balzám nebo tinktura podle tvých představ vyrobit, opravdu tam může být něco konfortnější než ta alpa, to chce odskoušet a ty prášky až když to bude neúnosné, to se vyplatí ,)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Anuket

Proč by mělo? Vždyť Alpa se používá ve velkém kvantu i při masážích 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Takhle, občas jak uvádíš, to nevadí, ale jak píše Bedy, měla by se odstranit hlavně příčina pravidelných bolestí hlavy. Mě pomáhá pít obyčejnou vodu, ale vypít jí opravdu hodně. Jakmile mě začne pobolívat nad očima nebo „tepat“ v zátylku, okamžitě vypiji litr vlažné vody (pozor hodně studená může způsobit okamžitou migrénu, takže to bolí ještě víc:-( Takto mám do deseti minut po bolesti. Prášky neuznávám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
terry

Co to znamená často? A které části těla?
Ono všeho moc škodí.
Doplňuji:
Tak to buď v klidu. Takto 1× týdně to vůbec nevadí.

Upravil/a: terry

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
huxa

tak toto je naprosto v pořádku, jestli to nemáš na sobě delší dobu-5 a více hodin, nic ti nehrozí, jinak by se ti mohla pokožka spálit a dehydratovat :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví