Avatar uživatele
Džanička

Bolavé záděry co s tím?

Mamce se na rukách udělaly hrozně bolavé záděry,má úplně oteklé prsty kolem nehtů,a také pod nehtama jí praská kůžička která je ze spoda přirostlá k nehtu.Nevíte třeba nějakou lázeň,aby si mohla ruce namáčet,nebo mast,krém,vodič­ku,bylinky apod.Díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5195 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Já bych ještě doplnila, že kromě zmiňovaných vitamínů chybí Vaší mamince zřejmě ještě horčík. Nejlepší je pestrá přírodní strava. Ale pro zmírnění bolesti vkládám radu kosmetičky.
První pomoc
Důležité je u sebe mít kosmetické nůžky. Těmi totiž natrženou kůžičku musíme ustřihnout, aby se dále netrhla. Ideální je, když nehty namočíme do teplé vody, do které přidáme pár kapek olivového oleje. Tato směs pokožku dostatečně zjemní a sníží riziko poranění. Odborníci doporučují ještě desinfikaci a pečlivé ošetření krémem.
Rozhodně se vyvarujte strhávání kůžičky ostrými nehty nebo dokonce zuby. Kůžička pak může zajet do hlubší vrstvy kůže a způsobit tak nepříjemné zranění. Pokud už se vám objeví velká záděra, raději ji přes noc zakryjte náplastí.

Změkčování krémem
Předcházet záděrám je celkem jednoduchá záležitost. Kupte si speciální krém na nehty a pravidelně jím promašťujte okolí nehtů i nehty samotné. Pokud chcete nehtům věnovat i speciální péči, ošetřujte je olivovým popřípadě slunečnicovým olejem. Vyplatí se to.

Záděry pomáhá likvidovat také transdermální kolagen ve formě gelu. Z bylinek můžete použít například měsíček lékařský, řepík, či heřmánek.
Další informace na:

Zdroj: http://www.ex­trakrasa.cz/kos­metika/jak-na-zadery/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

záděry, obzvlášť v takovémto stádiu, jsou nouzovým signálem absolutního nedostatku vitamínů B a C. Pokud je nezařadí do jídelníčku, nejlépe ve formě ovoce a zeleniny, která je na ně bohatá v čerstvé formě, pak jí na to žádná mastičkA nepomůže…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Michal

At´si maminka doplní vitaminy B a C,je možné si je koupit bez předpisu.Vhodnější by bylo navštívit kožního lékaře,aby předepsal vhodnou mast. Já bych zatím ruce ošetřil desinfekci(septonex a promazal Měsíčkovou mastí. Je i indulona s měsíčkem,nebo indulona na poškozené ruce,indulona nebo nějaká mast s mateříkašič­kou.Jistě Vám raádi poradí v lekárně.Neza­pomeňte,jako první je kožní lékař!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví