Avatar uživatele
Rokio

Je tohle kritika nebo jenom seřvání či nadávání?

Pokud někdo o někom říká jen negativní informace a neřekne ani jediné kladné slovo o něm, je to kritika nebo jenom seřvání či nadávání?

Zajímavá 0 před 2938 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
postcd

Říkat negativní informace a nic dobrého je podle mě přístup hlupáka, jelikož ten, kdo má problémy se těžko zlepší tím, když mu bude někdo neustále připomínat jak je „k ničemu“. Kritiku lze dělat i bez nadávání a seřvání. Vzpoměl jsem si na podnětnou scénu ze seriálu Kung Fu. Bylo to o tom, jestli není moudřejší usilovat o něčí lásku než o jeho/její rychlé poražení/potu­pení atd.

Zdroj: https://www.y­outube.com/wat­ch?v=qmX93-mWtLg

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nelze obecně paušalizovat. Záleží vždy na konkretním příkladu. Pokud na někom neni nic pozitivního, tak kde chceš to pozitivní nabrat?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hans51

Pojem kritika je často chápán špatně jako pomluva. Nicméně slovo pochází z řeckého slova „krinein“, což znamená umění rozlišit či posoudit.

V uvedeném případě tedy podle mého názoru nejde o kritiku, ani o seřvání. Teoreticky ani nadávání, viděl bych to na pomluvu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Je to určitá omezenost, jistý úzký obzor posuzujícího. Po rodině a výchově na tom má největší podíl politické zřízení v jeho rodné zemi. V zemi, kde vlivem jejího prezidenta je projev citu výrazem slabosti, budeš nekritickými projevy za budižkničemu a leckde za to budeš po zásluze seřván.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby