Avatar uživatele
anonym

Je touha po změně pohlaví mentální porucha?

Koukal jsem na video o pár transgender lidech z USA, v mládí se cítili být „ve špatném těle“, doktoři jim předepsali hormonální léčbu pro změnu pohlaví. Naprosto mě to šokovalo. Léčbu jim předepsali nevím v kolika, ale asi tak v 12–15, určitě před dovršením 18. Kluk si ho nechal ufiknout:), narostla mu hruď, ale pořád má mužštější obličej a hlas. A nemůže mít děti. Teď točí videa na YouTube o tom, jak nesnáší být transgender, a klukům v okolí se nelíbí, když se zmíní, že je trans. Mladá americká děvčata ho/ji podporují a říkají, jak je krásná a ať neřeší transfoby.

Jak je možné, že jejich rodiče něco takového dovolí? Neměl jsem ani ponětí, že je taková bizarnost jako změna pohlaví dovolená. Kdyby aspoň fungovala a neudělala z člověka něco napůl. Kdyby šlo o moje dítě, tak dostane pár facek a jde na psychiatrii. A neměla by být transfobie přirozenou součástí člověka? Nejdřív jsme si jako společnost vpustili mezi sebe buzeranty, kteří se mě teď nebojí oslovit, a teď na ulicích ještě budou běhat malý holky, který se narodily jako kluci, ale doktorovi řekly, že chtějí být holkou???? Zdá se mi, že se to s tou svobodou tak trochu přehání, netušil jsem, že společnost v USA je tak zvrácená.

V Rusku zakázali řídit auta transgender lidem, aby všem ukázali, že to je mentální porucha. V Rusku je ta role státu coby morálního vychovatele krásná. Sice tam žijou pod propagandou a polovina jich skončí v base, ale aspoň všichni věří ve svého vůdce a ve své morální hodnoty.

Jakože komunisty bych střílel, ale popravdě zlatý komunisti.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? MonkeyKing před 2791 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Nie, nie je to „mentální choroba“, aj keď pre zjednodušenie celého problému to krásne znie. Práve preto je zmena z jedneho pohlavia na druhé v mnohých štátoch, Českú republiku nevynímajúc, zlegalizovaná.
Skúste k tejto téme, pokiaľ váš bližšie zaujíma, pozrieť špecializované stránky, je ich niekoľko aj v češtine, napríklad www.004.cz alebo si vyhľadajte stránky s príspevkami MUDr. Radima Uzla, CSc. https://www.go­ogle.cz/search?q=Dr­.Uzel&oq=Dr.U­zel&ie=UTF-8

PS.
typ mužov, o ktorých píše Dubraro v bode 2 sa volá Shemale https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Shemale

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Je to mnohem složitější.
1/ Ten pocit „nesprávného těla“ může být velmi silný. Takový člověk, i kdyby nebyl přeměněný, by se stejně choval jako opačné pohlaví a dosti pravděpodobně by nedopadl dobře (deprese, sebevražda, léčebna…)
2/ V některých případech se tak děje ze zištných důvodů. Takový přeměněnec, který má vzhled ženy, ale zůstal mu funkční penis, se může velmi dobře živit jako vysoce ceněný prostitut pro lidi (muže i ženy) se zvláštními zálibami.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ocelote

Vim o holce v CR, ktera akorat nedavno podstoupila „pretvoreni“ penisu do vaginy .. transfobie mi prijde normalni tak akorat u buranu co dokazou napsat „zlaty komunisti“.. proste se jim ty chromozomy pred narozenim jaksi pochroumaj a je to, co vam na tom vadi? To, ze si blby yanks vymyslej a pak to chcou vratit je jejich problem.

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

dubraro, v Ázii sú známi pod menom Shemale https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Shemale

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Psychotic

Přestaň se vytahovat znalostmi z Pornhubu 🙂

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Psychotic, vaša poznámka je skutočne na úrovni vášho nicku

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Psychotic, kto si občas odskočí do Južnej Ázie (pracovne, alebo na dovolenke) ich stretne, aj keď nechce, nemusí preto ísť na vaše stránky

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek