Avatar uživatele
zjentek

Je trestné pomlouvat zde v interní poště osobu bez jejího vědomí?

KDYBY mně třeba nějakej místní uživatel prásknul, že se o mně bavil s jiným uživatelem a ten že mě ukrutně pomluvil, a jestli chci, tak mě ty interní zprávy toho špinduše klidně přepošle, moh bych pak podat trestní oznámení pro pomluvu, nařčení či nactiutrání nebo jak se tomu nadává?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2469 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Ano, někdy mám dokonce pocit, že zdejší IP je k tomu určena. Záleží ale na každém, jak ji využije nebo zneužije. Jsou i případy, že někdo vyškemrá e-mail a pomluvy, či manipulace probíhají i tam. Trestní oznámení je samozřejmě možné, jen je třeba zvážit, jestli ty tahanice přes soudy za ty nekřesťanské peníze stojí za to. Navíc s nejistým výsledkem.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Smlouvyzdarm

Myslím, že podstatná je část otázky zda je trestné pomlouvat… další okolnosti již nejsou tak důležíté. Odpověď je jednoduchá. „Trestné to je“ pokud tím můžete někomu způsobit nějakou újmu nebo se tím cítí někdo nějak poškozen. Nemusí se nutně jednat o TČ, ale může to být posouzeno také třeba jako přestupek proti občanskému soužití.
K tahanicím přes soudy a nekřesťanským penězům jak píše Kepler bych jen dodal, že v trestních věcech to funguje trochu jinak než v občanskoprávním, kde každá strana sporu musí předložit své důkazy soudy, který je vyhodnotí a nějak rozhodne. V trestních věci oznamovatel věc oznámí a pak provede šetření zpravidla policie, která rozhodne o kvalifikaci a následně postoupí státnímu zástupci nebo k vyřešení přestupku správnímu orgánu. Zde nemusíte platit žádného advokáta, protože po oznámení již vše nějak doběhne i bez Vaší další pomoci. Ano, přiznávám v případě, že celá záležitost bude posouzena jako přestupek dle § 49 budete muset před projednáním uhradit správní poplatek – přestupek bude projednán jen na Váš návrh (pokud se tedy nic nezměnilo).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek