Avatar uživatele
hanzx

Bolest dolní dásně při růstu moudráků

Zuby ještě nerostou, jen se rozšiřuje dáseň. Zabolí mě to při každym polknutí i při zývání. Hlavně pravá dáseň. Bolest od toho někdy vystřeluje až do ucha. Je to důvod k návštěve zubaře, nebo to odezní samo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? iceT, hanny 2 před 4701 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanny 2

Mě takhle rostly "moudráky"několik let.Bolelo to,ztuhla mi celá čelist a nemohla jsem se pořádně ani najíst.Pak to povolilo,zub kousek povyrostl a za čas znova.Ale zkus se zeptat zubaře,jestli na to nemá nějakej fígl.Obklady,vý­plachy nebo natřít nějakou tinkturou apod.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Alesh

No, nevím jak ty, ale já chodím na pravidelné prohlídky 2× do roka, čili bych se určitě při té příležitosti zeptal. Pokud je prohlídka daleko, pak jistě není od věci telefonická konzultace s vlastním stomatologem a případná návštěva. Rozhodně bych to nepodceňoval, pokud ten zub leze kam nemá, pak to může nadělat v puse pěknou paseku. Ale to tě nechci strašit. 🙂 Já si s moudráky užil svoje, jak se prořezaly, během nějakého času záněty dásní jak prase, ale to ti říkám, to jsi nezažil, brrr nikdy víc a to už to je pár let a furt si to pamatuju. Naštěstí už je mám všechny 4 venku. Ten poslední mi tahali operativně, nic moc zážitek, hubu jsem měl napuchlou asi 14 dní, ale mám klid jednou pro vždy, co se moudráků týče. 😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pokazdejinak

zeptej se v lékárně na přípravky pro malé děti na růst zoubků, nejlíp olej od firmy Hadek… může se ti to zdát směšné, ale funguje to :) je to prostě takový olejíček na masáž dásniček a je to super – když se prořezávaly 1. zuby mému nejmladšímu, tak mě ještě jeden moudrák trochu trápil, ale tohle zabralo!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tazatelka

Teď se prosím nelekněte! určitě stomatologa navštivte, poradí nejlíp. Mně osobně prořezávali dáseň u všech moudráků, a věřte, že ta úleva potom je fantastická! a nebojte se, obstříkne se to a vůbec to necítíte.
Jo, moudráky, ty nám dokážou dát do těla!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek