Avatar uživatele
franzini

Je v Shipping Price na Ebay započítané clo a DPH?

Dobrý den,

chci si objednat zboží z amerického eBaye, avšak samotné zboží je z Japonska, z kamať mi také bude doručeno. eBay uvádí cenu za dopravu nějakých 125 USD, je do tady této částky započítáno i clo a DPH, nebo budu muset platit ještě něco navíc?

Pakliže dodatečně platit budu, kolik?

Zajímavá 0 před 2180 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Protože úhrnná hodnota zboží je vyšší než 22 €, bude vyměřena DPH z celkové ceny. Zároveň je vlastní hodnota zboží vyšší než 150 €, takže bude vyměřeno i clo.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Edison

Je to poštovné podle místní sazby odesílatele. Podstatné je, odkud to je odesláno, v tomto případě z JP. Po příchodu bude zřejmě doměřeno DPH a clo podle sazebníku ministerstva financí ČR, to odesílatel nezná. Pozor, bude doměřeno DPH a clo i z poštovného! Pokud je poštovné free, tak bude pravděpodobně doměřeno z poštovného odsud do destinace, odkud byla zásilka odeslána. Pokud je poštovné free a přesto je na zásilce uvedeno, bude DPH a clo z poštovného doměřeno z ceny uvedené na zásilce. A ještě pozor na to, kdy to jde poštou, nebo doručovací službou, typicky DHL. DHL to vyřizuje samo a za to si účtuje. A to tak, že hoooodně. Co mám zkušenost, tak jen poplatek za vyřízení může činit i 100% ceny doplatku DPH a cla!

I kdyby cena zboží byla pod 22Eur a poštovné rovněž, nepočítá se to zvlášť, takže by DPH nebylo vyměřeno (a i to jen ve stanovených případech), ale částky za zboží a dopravné se sečtou a až to je rozhodující pro dané kritérium a výpočet DPH a cla.

Mimochodem… z JP 2.700,– korun je šíííílená cena.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Ne. Odesílatele vůbec nezajímají nějaké naše poplatky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Ano, budeš platit celnímu úřadu DPH i clo z hodnoty zásilky a poštovného. Taktéž si připočti náklady zastoupení v celním řízení, které mohou být variabilní dle toho, jaka přepravní společnost to veze.

Docela by mne zajímalo, co chceš z Japonska kupovat, aby se to vyplatilo… Jinak od druhu zboží se odvíjí i výše cla, tak že těžko říct o kolik se ti to přesně prodraží.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
franzini

Předpokládám, že obojí by bylo vyměřeno i v případě, že by samotné doručení nestálo nic (free shipping), žeano?

před 2180 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

Píšu to v odpovědi: Pokud je shipping free, na zásilce něco uvedeno bude. DPH, případně clo bude doměřeno podle toho bez ohledu na to, co přinesete napsáno v dokladech. Pokud už by tam nebylo nic (free), doměřej DPH, případně clo podle ceny, jako byste to posílal odsud do země, odkud byla zásilka odeslána.

před 2180 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek